Udruženje građana Ladops organizuje u sredu 28. oktobra Bazar zdravlja „Prvi korak preventive” u zgradi Radničkog unirveziteta- skupštinska sala u Novom Bečeju. Bazar će trajati od 13 do 17 sati, a zainteresovani ćez bez zakazivanja i zdravstvene knjižice, moći potpuno besplatno da provere šećer u krvi,izmere krvni pritisak, telesne masu,da urade EKG, kao i da se konsultuju sa našim lekarima o merama prevencije kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa.

Prva u nizu akcija sprovedena je u četvrtak 22. oktobra u Omladinskom domu u Novom Miloševu.

Akcija je sprovedena u saradnji sa zaposlenima Doma zdravlja Novi Bečej, a na koji način se pomoću ovakvih pregleda procenjuje rizik od obolevanja i šta se pomoću njih može zaključiti, objasnila je doktorka Slobodanka Stanković.

– Prvo smo merili težinu i visinu i određivali šećer u krvi, a zatim smo merili krvni pritisak i na osnovu dobijenih parametara smo procenjivali rizik za nastanak kardio-vaskularnih bolesti i dijabetesa, odnosno na osnovu upitnika koji predstavlja u stvari nacionalni program za prevenciju kardio-vaskularnih bolesti i dijabetesa, rekla je Stanković. Članice udruženja najavaljuju da se akcija nastavlja u Novom Bečeju pa će u sredu 28. oktobra Novobečejci imati prilike da u zgradi bivšeg Radničkog univerziteta provere stanje svog organizma od 13 do 17 časova.

Ovo je jedna u nizu akcija koju LADOPS organizuje sa idejom da bude društveno koristan i što više na usluzi stanovicima opštine Novi Bečej. Od dosadašnjih akcija Ladopsa izdvojile su se: podela novogodišnjih paketića deci članova udruženja sa cerebralnom paralizm, kupovina EKG aparata za ambulantu u Novom Miloševu sakljupljanje humanitrane pomoći tokom velikih poplava u Srbiji, pravljenje kolača i podela uskršnjih paketića za socijalno ugrožene porodice opštine Novi Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име