Novi direktor bečejskog preduzeća za odnošenje komunalng otpada „Potisje“ je Bečejac Zoltan Feješ. To je uoči novogodišnjih praznika, pošto je prethodno smenila s funkcije Lasla Kiralja, odlučila Skupština preduzeća.

Da li će nova promena doneti jasniju situaciju u Društvu sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.), čiji je većinski vlasnik (51 odsto) opština Bečej, a manjinski (49 procenata) mađarska firma Aliska tere iz bratskog grada Seksarda, pokazaće vreme.

-Bez obzira da li ću biti direktor 10, 100 ili 1.000 dana, znam da će se u to vreme raditi isključivo po aktuelnom zakonu, naglašava novi direktor Zoltan Feješ.

Sama ova izjava, ali i brojne primedbe iz opštinske kuće, jasno daju do znanja da je poslovanje srpsko-mađarskog preduzeća od dana formiranja 14. aprila 2008. godine obavijeno, najblaže rečeno, nizom nelogičnosti i tajni!? Prva stvar koja je godinama svima u Bečeju „bola oči“ odnosila se na stavku iz Ugovora o osnivanju da direktora „Potisja“ imenuje manjinski vlasnik Aliska tere!? Po istom dokumentu, u slučaju profitabilnog poslovanja manjinskom vlasniku pripada nadoknada u visini osam procenata godišnjeg neto prihoda!? U više navrata se na lokalnom parlamentu postavljalo pitanje zakonitosti osnivanja preduzeća i tražili izveštaji o radu, ali nikada se pravi odgovori nisu dobijali. Aktuelno opštinsko rukovodstvo je bilo uporno i, evo, „klupko“ je počelo da se odmotava. Predstavnici manjinskog vlasnika Aliska tere su, posle razgovora u Bečeju, prihvatili odluku većinskog vlasnika da Zoltana Feješa imenuje za direktora, ali je i dalje osporavaju. U čitavom slučaju je interesantno to što je Zoltan Feješ do sada bio zamenik direktora bečejskog JP „Komunalac“, kao i to da je drugi kandidat, i to manjinskog vlasnika, za direktora „Potisja“ bio direktor JP „Komunalac“ Norbert Kovač.

Na prvi pogled stiče se utisak da je trku za direktorsko mesto dobio zamenik. Međutim, kada se stvari malo bolje zagrebu, trku su dobili Bečejci. Jer, dosadašnji direktor je bio iz Ade, poslovođa i knjigovodstvena agencija iz Temerina, advokati iz Novog Sada, a Bečejci su do sada samo „smećari“, odnosno oni koji su utovarali i istovarali kontejnere s komunalnim otpadom. Ubuduće ne bi trebalo da bude tako, pogotovo ako se zna da je lokalna samouprava mnogo uložila i ulaže i rekultivaciju Gradske deponije „Botra“, čija je sanacija letos počela i očekuje se da će jubilarni 40. rođendan 2019. godine dočekati ne samo tehnički sanirana, već će i način rada preduzeća „Potisje“ biti pregledno i u zakonskim okvirima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име