Neposrednu korist od nedavno završenih „Dana ludaje” imali su, pored trgovaca i vlasnika ugostiteljskih objekata iz opštine Kikinda, i brojni trgovci i zanatlije iz drugih opština pokrajine.

 

Tako je, primera radi, samo jedna manja trgovinska radnja u Srpskoj Crnji minulog vikenda zabeležila neuobičajeno veliki promet od preko 800 hiljada dinara. Ruke su, i pored nešto veće cene za zakup mesta na Gradskom trgu, zadovoljno trljali brojni trgovci i zanatlije.

Mladi bračni par Farkaš iz Bečeja prvi put je ove godine izlagao na „Danima ludaje”. Sapuni koje proizvode Farkaševi, od čega trećinu čini sveže kozje mleko sa sopstvene farme, te hladna ceđena i eterična ulja od lekovitih bilja u brojnim mirisnim varijacijama od lavande , čajnog drveta, grejpfruta do nezaobilazne kamilice, posetiocima u Kikindi „zapali” su za oko. Prodavani su, kažu Farkaševi, „kao alva”: – Porodica moje supruge bavi se proizvodnjom kozjeg mleka. Sapune proizvode već deset godina, a mi smo od njih preuzeli posao pre godinu dana i malo proširili asortiman. Imamo velike planove, a jedan od njih je i da registrujemo zanatsku radionicu- otkriva Aleksandar Farkaš i dodaje – prodaja ide fantastično. Nisam mislio da je baš ovoliko velika manifestacija.

Izvor: Kikindske

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име