Core Solutions DOO postoji oko dva meseca i do sada se za njihov radi interesovalo oko 250 ljudi, kako iz Bečeja, tako i iz Sente, Ade, Malog Iđoša, Novog Sada.

U pitanju je kancelarija u kojoj zaposleni informišu zainteresovane o aktuelnim projektima, odnosno mogućnostima za konkurisanje, ali i pišu predloge projekata.
Na ovom području odavno je bio potreban tim za pisanje projekata, koji može efikasno obezbediti mogućnosti za ostvarenje, kako kvalitetnih tako i održivih ciljeva, navodi Laslo Bonifart iz firme Core Solutions DOO iz Bečeja.

Cilj je, kako ističe naš sagovornik, da se putem kvalitetnih projekata pridruže razvoju vojvođanske privrede i poljoprivrede, neposredno, kroz mogućnosti poboljšanja finansijske situacije poljoprivrednika i zanatlija, kao i zaposlenih kod njih, a jedan od posrednih ciljeva je i pomaganje ostanka mladih u domovini.

Da je Bečeju i okolini bila potrebna ovakva firma svedoči broj zainteresovanih i klijenata koje firma već ima.
Aktuelni su konkursi kod gotovo svih nivoa vlasti, ali i inostrani, naročito oni iz Mađarske, poput Sekereš fonda, Betlen Gabora, a tu je ovdašnji Prosperitati koji nudi najviše mogućnosti poljoprivrednicima.

S obzirom na to da predloge projekata pišu na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku, mogućnosti su značajne. Jedan od ciljeva u budućnosti jeste da apliciraju za IPARD (IPARD je pretpristupni program Evropske unije za ruralni razvoj za razdoblje 2014-2020. godine).

Međutim, kako nam je Bonifart rekao, nisu zanemarljivi ni konkursi za ruralni razvoj i energetsku efikasnost, kod Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, te ministarstava.
Često je potrebno samo pružiti informacije o mogućnosti, pomoći oko prikupljanja neophodne dokumentacije koja je sastavni deo predloga projekta.

Laslo Bonifart iskustvo u pisanju predloga projekata stekao je u okviru rada u civilnim organizacijama, dok je upravo iz oblasti poljoprivrede pomagao porodici u konkurisanju za sredstva koja su, kako ističe, znatno pomogla razvoju njihovog gazdinstva.
Pomoć klijentima u pisanju predloga projekata i projektnom menadžmentu rade za procenat od vrednosti projekta, po ugledu na druge kancelarije širom regiona i Evrope.
Kancelarija ove firme nalazi se na uglu Jovana Popovića i Glavne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име