Regionalna konferencija organizacija civilnog društva iz sedam zemalja Jugoistočne Evrope POINT 04 (Politička odgovornost i nove tehnologije) održana je od 20. do 23. maja u Sarajevu. Među 150 učesnika iz nekoliko zemalja Evrope, Azije i Afrike, bila je predstavnica Bečejskog udruženja mladih Ana Aćimov.

 

Priliku da budu deo ovog velikog skupa imale su organizacije civilnog društva koje intenzivno koriste nove tehnologije u svom radu, a bave se specifičnim temama na koje se fokusira konferencija, poput prezentovanja podataka javnosti, praćenjem istinitosti u svetu, monitoringom političkih izbora.

– Drago mi što sam mogla da učestvujem u konferenciji i da saznam više o tome kako civilne organizacije rade u zemljama u regionu, Evropi i svetu, koje mehanizme, alate, kanale i tehnologije koriste. Lično, mnogo mi se dopala prezentacija u vezi sa merenjem istinitosti i demokratije i praćenjem javnog novca u svetu, vizuelizacijom, ali i sve u vezi sa tehnologijama kao pomagalima civilnom društvu. Preneću utiske i novosti iz tih oblasti kolegama u udruženju, jer smatram da su zaista korisni i delotvorni, rekla je Aćimov.

POINT 4.0 je četvrto izdanje konferencije koju organiziraju UG „Zašto ne“ iz BiH u saradnji sa CRTA-om iz Srbije, Metamorphosis-om iz Makedonije, Centrom za demokratsku tranziciju iz Crne gore, pokretom Mjaft iz Albanije, Analitikom iz Sarajeva, Mediacentrom iz Sarajeva, Fundacijom TechSoup iz Varšave i Emerging Democracies Institutom.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име