Učesnici ovogodišnjih Biblioigara nadmetali su se u poznavanju dela „Životinjska farma“ Džordža Orvela i „Sto godina samoće“ Gabriela Garsije Markesa.

 

U Narodnoj biblioteci Bečej u petak 17. oktobra održane su druge po redu Biblioigre za učenike srednjih škola (predtakmičenje).

Knjigoljupci su bili podeljeni u dve kategorije. Prvu su činili prvi i drugi razredi svih srednjih škola u Bečeju. Oni su imali zadatak da pročitaju knjigu „Životinjska farma“ od Džordža Orvela, i kroz razne igre pokažu svoje znanje o knjizi, a i o opštoj kulturi. Maturanti i treći razredi koji su bili u drugoj kategoriji za temu su imali knjigu „Sto godina samoće“ koju je napisao Gabriel Garsija Markes. U finale, koje je predviđeno za kraj novembra, početak decembra, iz prve grupe su se plasirale Gimnazija i Ekonomsko trgovinska škola, a iz druge takođe tim iz Gimnazije kao i onaj iz Tehničke škole.

Organizujući ovakve skupove Narodna biblioteka, u saradnji sa profesorima maternjih jezika, podstiče mlade da što više čitaju, afirmišu književnost, jer, kako kažu, knjiga je majka znanja.

 

Jelena Mitrović, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име