Udruženje građana Centar kreativnog okupljanja Temerin u saradnji sa Kulturnim centrom opštine Temerin i lokalnom Kancelarijom za mlade, organizuje treću godinu za redom, Temerinski omladinski festival TOF03. Drugi i ujedno poslednji  festivalski dan je zakazan za petak, 30. septembar.

TOF je glas mladih, tako ga najkraće opisuju organizatori. Njega od samog početka organizuju i sprovode mladi za mlade. On ima za cilj da istakne njihove potrebe i probleme, da ih podrži, razvija i uključuje u društveni život zajednice. Ovaj omladinski festival  afirmiše i pruža medijski prostor mladim,  lokalnim  bendovima  u čiji  muzički opus ulaze pesme pop, rok, džez ili neke druge vrste muzike koja nije komercijalna. Pored nastupa lokalnih, mesto na muzičkoj sceni i ove godine je rezervisano za gostujuće bendove.

Organizatori festivala su pripremili  još jednu tribinu, koja se tiče mladih u ovoj lokalnoj zajednici na temu „Lokalna politika o mladima“. Lokalna omladinska politika u opštini Temerin je aktivno počela da se razvija sredinom 2008. godine, formiranjem  Kancelarije za mlade i usvajanjem i izdvajanjem  budžeta za implementaciju lokalnog akcionog plana za mlade. Nakon osam godina od njenog začetka, KZM planira reviziju starog i izradu novog LAP-a za mlade koji će predvideti konkretne programe i aktivnosti u tri prioritetne oblasti.

Tribina na temu omladinske politike počinje u 18 časova i održaće se u galerijskom prostoru Kulturnog centra opštine Temerin. Govornici na tribini su: Vojislav Prkosovački, Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, Dejan Bradaš, član Opštinskog veća zadužen za kulturu, civilne organizacije i omladinu i Marko Torbica, koordinator Kancelarije za mlade opštine Temerin.

U 21.30 časova uslediće muzički deo programa na letnjoj bini  Kulturnog centra. Prvi će nastupiti  bend  „Njuške“ . Od 23 časa svi zainteresovani će imati priliku da gledaju i slušaju „Pop shot“ bend koji dolazi iz Novog Sada.

Ulaz je besplatan i otvoren za sve posetioce.

Tamara Pantelić, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име