Igrače OFK Bečej 1918 pozdravili su predsednik Dragan Knežev i njegov zamenik Predrag Đorđević | Foto: Vlastimir Jankov
Igrače OFK Bečej 1918 pozdravili su predsednik Dragan Knežev i njegov zamenik Predrag Đorđević | Foto: Vlastimir Jankov

Posle tačno dva meseca, jer su poslednju utakmicu jesenjeg dela prvenstva Vojvođanske lige – sever odigrali 21. novembra u Odžacima, u nedelju, 21. januara, živnulo je na Gradskom stadionu kraj Tise.

Fudbaleri OFK Bečej 1918 počeli su pripreme po sunčanom, ali vrlo hladnom vremenu. Ako je suditi po vremenu, biće radosti (sunce), ali neće biti lako (zamrznut i tvrd teren).

-Ne krijemo ambicije. Cilj nam je prvo mesto i prelazak u Srpsku ligu, koja je, prema trenutnim mogućnostima, optimalan rang za bečejski fudbal. Rukovodstvo će obezbediti otimalne uslove za rad i takmičenje, a na stručnom štabu i igračima je da ostvare cilj na terenu, kratak i jasan je predsednik kluba i ugledni bečejski privrednik Dragan Krežev.

Uz predsednika, na prozivci je bio i njegov zamenik Predrag Đorđević, koji je, kao svojevremeni vrsni rukometni golman i kasnije trener, igračima poželeo zdravlja, da ih mimoiđu povrede i da prate zamisli stručnog štaba.

-Tokom jeseni smo stekli prednost od pet bodova, ali to nam nijednog trenutka ne daje za pravo da već slavimo. Biće teško od prve utakmice u nastavku, kada gostujemo prvom pratiocu Budućnosti u Gložanu. Moramo se maksimalno pripremiti i od starta ući u nastavak prvenstvene trke mobilno. Zbog vremenskih uslova, pripreme ćemo odraditi kombinovano na našem terenu i sadržajima pod krovom sportskog centra. Odigraćemo ukupno osam kontrolnih utakmica i verujem da ćemo spremno dočekati start okršaja za bodove 11. marta, rekao nam je šef stručnog štaba Bečejaca Dejan Stanojev.

Kapiten Slavoljub Dabižljević je prvi izašao na teren, a za nim i ostali | Foto: Vlastimir Jankov
Kapiten Slavoljub Dabižljević je prvi izašao na teren, a za nim i ostali | Foto: Vlastimir Jankov

Protiv komšijskoj Jedinstva u Novom Bečeju započeće serijal kontrolnih utakmica 1. februara. Nedelju dana kasnije, 8. februara, rival u Nadalju biće prvoligaš Proleter iz Novog Sada, a onda slede utakmice protiv mađarskog Janoš Holma (11. februar), Sloge u Temerinu (15. februar), Mladosti iz Bačkog Jarka (19. februar), Jedinstva iz Novog Bečeja (22. februar), Bratstva u Prigrevici (25. februar) i Omladinca u Banovcima (4. marta).

-Imamo budovnu prednost, ali nismo ništa želeli da prepustimo slučaju, pa smo se pojačali. Stigao je napadač Andrej Vučković iz gložanske Budućnosti, polušpic Kristia Šafrezi iz molske Bačke, vezista Dejan Rakić iz redova bačkotoplskog srpskoligaša TSC i levi spoljni Nenad Stojsavljević iz temerinskog srpskoligaša Sloge. Iz kadetskog pogona priključili smo dvojicu talentovanih igrača, Davora Jelića i Jovana Ćuka. To će nam biti praksa da nagradimo talentovanu decu time što će proći pripremni period i aklimatizovati se na rad u seniorskom pogonu, a i dalje će igrati za kadete. Klub je, za sada, napustio jedino napadač Bojan Stojičić, a na probi u Zemunu je Žarko Kobiljski. Ako zadovolji Zemunce, dobiće potrebne papire, a u protivnom i dalje će biti naš igrač, raportirao nam je Dejan Stanojev aktuelnu igračku kadrovsku situaciju.

Sa prvog ovogodišnjeg treninga bečejskog vojvođanskog ligaša | Foto: Vlastimir Jankov
Sa prvog ovogodišnjeg treninga bečejskog vojvođanskog ligaša | Foto: Vlastimir Jankov

Što se stručnog štaba tiče, Dejanu Stanojevu će pomagati Miša Andrić u radu s golmanima i Strahinja Gavrić. Pokazalo se jesenas da je to sasvim dovoljno. Prvi trening je odrađen kombinovano suvoparno trčanje i igranje na dva gola po zamrznutom terenu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име