Na glavnom ulazu u Gimnaziju Bečej danas (25. septembra) je postavljena rampa. Ovo pomagalo će osobama sa invaliditetom omogućiti lakši ulazak u zgradu, a dolazi iz sredstava Evropske unije.

Donacija je u Bečej stigla zahvaljujući saradnji Udruženja distrofičara Južnobačkog okruga i Mihalja Kogona iz Mađarske, inače stručnog saradnika na projektu Evropske unije koje pomaže osobama sa invaliditetom i otežanim kretanjem. Postavljanju rampe prisustvovali su, pored predstavnika donatora, predsednik opštine Vuk Radojević, predsednik skupštine Peter Knezi i članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje u civilne organizacije Andrea Galgo Ferenci.

U bečejskoj Gimnaziji  za sada nema učenika koji imaju poteškoća u kretanju, ali će se na ovaj način rešiti problem ulaska u zgradu ukoliko ih bude u sledećim generacijama. Do tada, postavljanje ove rampe olakšavaće ulazak roditeljima, gostima škole ili žiteljima koji se otežano kreću.

Direktor škole Miodrag Basarić je zahvalio na donaciji i izrazio nadu da će u budućnosti moći da se obezbede i sredstva za ugradnju lifta, jer je to, kako je rekao, jedini način da osobe sa invalidetom lakše dođu do sprata zgrade.

Velika većina javnih objekata u Bečeju nema rampe na ulazima. Cena ovakvog pomagala, koje na adekvatan način rešava problem sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću svakodnevno, iznosi nekoliko stotina evra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име