Gradsko pozorište Bečej pozorišnu sezonu počinje u subotu 5. oktobra  duodramom „Prepiska Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka“ u adaptaciji i režiji Vide Ognjenović.
U ulozi ruskog nobelovca Pasternaka je Slobodan Beštić, prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, a u ulozi čuvene ruske pesnikinje Cvetajeve je mlada budvanska glumica Jovana Todorović.

Predstava će se odigrati od 20 časova, a cena ulaznice je 250 dinara.

Rezervacije: 021 6915-336 ili pozoristebecej@gmail.com

O predstavi:

Predstava je bazirana na autentičnim pismima između Marine Cvetajeve i Borisa Pasternaka koja je sa ruskog na srpski jezik preveo Vladimir Jagličić, a adaptirala i režirala Vida Ognjenović.

Publici će biti predstavljen jedan deo pisama u periodu od samog početka njihovog dopisivanja do dogovora da se prvi put uživo vide. Kroz pisma su prožeti njihovi životi (Marinin van Rusije i Borisov u Rusiji), njihovo pesničko stvaralaštvo kao i veliki naboj emocija koja su ova dva pesnika gajila jedno prema drugom. Kroz njihovu prepisku se oseća ljubav pesnika prema pesniku i dva ljudska bića koja žive za susret, ljubav, a žive na rubu egzistencije svako u tom trenutku sa svojim bračnim drugom. Predstava postavlja pitanje da li danas takvi ljudi postoje i da li takvih ljubavi danas ima u vremenu tehnološkog razvoja i medijskog kiča.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име