Dvadeset mladih već mesecima pohađa kurs grafičkog dizajna i web dizajna.
Na grafičkom dizajnu se radi Adobe Photoshop, Adobe Illustrator i Indesign, dok se na web dizajnu uči o HTML, CSS i java script-u.

Oba kursa traju četiri meseca, odnosno 32 časa.

Momir Vujmilović polaznik je obuka web dizajna.
Očekujem da savladam osnovu iz HTML i CSS programskih jezika, a kasnije ću sam, uz određenu literaturu, da se usavršavam. Želim da savladam ova dva programska jezika do savršenstva, pa ako se ukaže prilika za zaposlenjem, uveren sam da je neću propustiti, navodi Vujmilović.

Mila Šorak ističe da joj je ovaj kurs veoma koristan.

– S obzirom na to da sam zaposlena u firmi koja ima svoj sajt i pozeljno je da ga neko odrzava, što bih možda bila i ja među ostalima, ukoliko savladam teoriju i praksu. Veoma je zanimljivo i kreativno, kao i poučno jer pored određenog znanja za primenu web dizajna, naučim i opšte teme za bolje poznavanje rada na računaru, ističe Bečejka.
Interesovanje mladih bilo je veliko i za kurs grafičkog dizajna.

Veoma mi je zanimljivo na kursu, naučio sam dosta korisnih, zanimljivih stvari i očekujem da će biti još mnogo istih.
Prilagođavanje potrebama i veštinama grupe jedno je od osnovnih principa.

Zadovoljna sam, učimo dosta sporo što je meni i važno da bih mogla da shvatim kako se radi, jer nikada nisam radila u Photo shopu. Interesantno je i nadam se da će biti i korisno za kasniji rad na nekim novim projektima, objasnila je Bojana Miladinović, polaznica obuke za grafički dizajn.

Kada sam pisala projekat vodila sam se istraživanjem tržišta i izveštaja NSZ koji govore o sve većoj potrebi za kadrovima iz oblasti IT-ja. Kako bi napredovali u digitalnoj privredi, mladima su potrebna znanja digitalnog doba. Ovo je prvi besplatan četvoromesečni kurs za web i grafički dizajn koji je obezbeđen mladima na teritoriji naše opštine i vrlo sam ponosna što smo uspeli da pokrenemo ovu priču i time utičemo na povećanje zapošljivosti mladih. Nadam se da je ovo samo prva generacija koja je osnažena za dalji razvoj u ovoj oblasti i da će donatori prepoznati značaj daljeg ulaganja u neformalno obrazovanje mladih na ovu temu, izjavila je Bojana Pejović, koordinatorka projekta.

Udruženje građana „Tako kul“ iz Bečeja, sa partnerima Opštim udruženjem preduzetnika Bečej i Bečejskim udruženjem mladih (BUM) realizuje projekat „Jednake šanse za sve mlade 2“ uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Nizom sveobuhvatnih aktivnosti pomenute organizacije iz najveće potiske opštine žele da poboljšaju zapošljivost mladih. Odličnu saradnju udruženja su na ovom projektu ostvarili sa Tehničkom školom Bečej u čijim se visoko opremljenim kabinetima do četiri puta nedeljno, čak i vikendom, realizuju obuke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име