Najuspešniji psi bečejske smotre sa sudijama i organizatorima
Najuspešniji psi bečejske smotre sa sudijama i organizatorima

Cezar pokorio Bečej

Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Bečej 2002. u organizaciji Kinološkog društva Bečej doživela je jubilarno deseto izdanje.

Epitet najlepšeg psa atraktivne smotre sa oko 350 učesnika osvojio je lovni terijer Cezar von Bečerburg, odgajivača Milutina Trusnika iz Vršca. Drugo mesto pripalo je korpulentnom leonbergeru Đorđu, mađarskog odgajivača Karolja Sakača iz Đera, treći jazavičar Tobi je stigao iz Novog Beograda, a četvrti nemački špic iz Sombora.

Tri najlepša juniora izložbe
Tri najlepša juniora izložbe

-Pamtimo daleko masovniji odziv, a što nije tako zasluge pripadaju Svetskoj kinološkoj federaciji, jer su se istog dana održale istovetne manifestacije u Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Rumuniji, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj… Normalno je da ljudi odlaze na izložbe u svojim zemljama. Ipak, sakupili smo, najviše na staro poznanstvo, učesnike iz Austrije, Italije, Mađarske, Nemačke, Poljske, Rumunije, Slovačke, Češke, Francuske, Hrvatske i, naravno, naše Srbije. Po prijavi sam videla da ima i svetskih šampiona, a najviše je lovnih terijera, po čemu smo mi poznati, rekla nam je u ime Organizacionog odbora bečejskog CACIB-a Sanja Momčilović Bognič.

Lazar Drinić sa kvintetom svojih rodezijskih rodžbeka
Lazar Drinić sa kvintetom svojih rodezijskih rodžbeka

Sve je startovalo sa malim zakašnjenjem zbog usporenog prelaza na granici. Gotovo tropsko vreme bilo je otežavajući faktor za četvoronožne ljubimce, ali su se svi, u hladovini vekovnih stabala Donjeg parka, disciplinovano ponašali u izložbenim ringovima, gde su sudije, Francuz, Slovak i kvartet iz Srbije, ocenjivali prijavljene pse. Organizaror nije štedeo na peharima. Pored velikih pehara namenjenih najlepšim psima manifestacije po oceni delegata KSS Dragane Vlahović, manjim peharima i hranom za pse sponzora nagrađeni su prvaci svih rasa, prvaci FCI grupa, kao i najlepši psi u kategoriji bebi (tri do šest meseci starosti), najmlađih (šest do devet meseci), juniora, veterana, odgajivačkog para, grupe, lovački, bečejski…

Tri najlepša bečejska psa
Tri najlepša bečejska psa

-Prezadovoljan sam, jer je ovo prva izložba mog psa, starog godinu i po dana, i zabeležio je odmah vrednu pobedu. Inače, bavim se ovim poslom gotovo četiri decenije, nije krio oduševljenje vlasnik Milutin Trusnik uz Vršca.

Velika je konkurencija bila u kategoriji juniori, a prvo mesto osvojio je bečejski pas Hektor, rase doberman iz odgajivačnice Milana Matića. Ponosna je bila i Milana Pavkov, jer je njen nemački bokser proglašen za najlepšeg bečejskog psa. Zadovoljstvo nije krio ni Bečejac Lazar Drinić, jer su mu njegovi ljubimci rase rodezijski ridžbek, doneli pobednički epitet u odgajivačkoj grupi i još nekoliko pehara za plasman u pojedinačnoj konkurenciji. Rečju, ove godine su domaći odgajivači zadovoljno trljali ruke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име