Koordinator Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej Dejan Vuletaš i koordinatorka projekta „Jednaka šansa za sve mlade 2 – Egyenlő esély minden fiatalnak 2“ Bojana Pejović uručili su sertifikate polaznicima koji su uspešno završili obuke za povećanje zapošljivosti.

Seminar je bio podeljen na tri tematske celine: aktivno traženje posla, komunikacija i javni nastup i pokretanje sopstvenog biznisa.

Ovde smo se okupili da i zvanično dodelimo sertifikate polaznicima. Drago mi je što smo uspešno sarađivali na ovom projektu i sa organizacijama koje nisu iz našeg lokala. Mi smo tu da prepoznamo potrebe mladih, rekao je Dejan Vuletaš, koordinator Kancelarije za mlade opštine Novi Bečej.

Bečejsko udruženje mladih, nevladina i neprofitna organizacija je jedan od partnera koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta. Udruženje se između ostalog bavi razvojem lokalne zajednice, omladinskim radom i javnim informisanjem.

-Održane su tri obuke za povećanje zapošljivosti. Jedna je bila obuka aktivnog traženja posla, gde su mladi učili kako da napišu cv, motivaciono i propratno pismo, kao i simulacija poslovnog intervjua. Druga obuka je bila o komunikaciji i javnom nastupu, a treća je bila obuka za pokretanje sopstvenog biznisa, pisanje biznis plana i o pravnom aspektu pokretanja novog biznisa. Pošto je ovo nastavak projekta, prošle godine smo sarađivali sa Srbobranom, a uglavnom gledamo da uključimo okolne opštine, tako je došlo i do toga da ovog puta obuku realizujemo u Novom Bečeju, navela je Bojana Pejović iz Bečejskog udruženja mladih.

Igor Hajdu jedan od polaznika podelio je sa nama utiske sa obuka koje je prošao u okviru projekta „Jednaka šansa za sve mlade 2”.

Edukacije su bile dobre, uživao sam i naučio mnogo toga. Prijavio sam se za ove obuke jer sam hteo da naučim nešto što će mi poslužiti da lakše nađem posao i da se zaposlim u Srbiji. Možda jednog dana pokrenem svoj biznis i otvorim neku firmu i pomognem drugim mladima da se zaposle. Najviše mi se dopala obuka pisanja biznis plana, gde je sve detaljno objašnjeno kako i šta treba i kome treba da se obratim za pomoć, objasnio je Igor Hajdu.

Dvadesetosmogodišnji Dragan Martinović je uspešno završio sve tri obuke. Kaže da je predznanja imao iz svih oblasti o kojima je bilo reči, ali da je ipak uspeo da stekne i nove veštine i proširi znanja.

Obuke su realizovane tokom septembra i oktobra meseca 2015. god. na srpskom i mađarskom jeziku i samo su deo aktivnosti projekta „Egyenlő esély minden fiatalnak 2 – Jednaka šansa za sve mlade 2“. Realizuje ga udruženje građana Tako cool u partnerstvu sa Bečejskim udruženjem mladih, Opštim udruženjem preduzetnika Bečej i Kancelarijom za mlade opštine Novi Bečej, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име