Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa organizacijom Ekološka mreža „Panonika“ od 15. do 30. jula realizovaće Međunarodni volonterski kamp sa ciljem raščišćavanja i uređivanja površine dela Goranskog parka koja bi u bliskoj budućnosti poslužila za izgradnju prostora za kamping, uključujući eko – turizam i ciklo – turizam.

 

Rad na kampu prvi je korak u izgradnji „kampinga“ koji je namenjen turistima, naročito ciklo turistima iz zemlje i inostranstva. Time bi se doprinelo izgradnji turističke infrastrukture kao osnove za unapređenje razvoja turizma opštine Bečej. Istovremeno sa realizacijom ovog kampa u Goranskom parku se planira održavanje letnjeg seminara na temu razvoja eko – turizma u opštini Bečej i srednjem Potisju. Organizatori ovog seminara su Ekološka mreža „Panonika“ sa partnerom iz Nemačke – Mladi grade.

U okviru predavanja biće obezbeđeni edukatori koji dolaze iz različitih zemalja EU, a koje angažuje Greenpeace, vodeća svetska ekološka organizacija, kao još jedan partner na projektu. Letnji seminar je posvećen očuvanju prirodnih resursa i biološke razvrsnosti opštine Bečej i srednjeg Potisja, kao i stavljanju ovih potencijala u funkciju razvoja eko – turizma. Na edukativnim radionicama će biti podeljena različita iskustva i primeri dobre prakse u razvoju eko – turizma zemalja u okruženju. Planirano je da i volonteri našeg volonterskog kampa budu aktivno uključeni u radionice ovog letnjeg seminara, čime će se dobiti povećanje raznovrsnosti iskustava učesnika koji dolaze iz raznih zemalja.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име