Svake godine manifestacija „Volleyball open” privuče više od 500 mladih odbojkašica iz cele Vojvodine. Organizatori, Ženski odbojkaški klub Bečej, predviđaju da će ovog 13. juna učestvovati preko 100 ekipa u šest uzrastnih kategorija.

 

– Turnir je namenjen najmlađima i služi za motivisanje dece da se bave sportom u ovom slučaju odbojkom, ujedno je lep povod za druženje i upoznavanje sa vršnjacima iz regije, rekao je Saša Bakić, predsednik kluba. Nedelju dana ranije, u subotu 6. juna u bečejskom sportskom centru biće organizovan turnir za pionirske selekcije, odnosno 2000. i 2001. godište. Na tri terena svoje snage i umeće odmeriće 12 ekipa.

– Očekujemo da će turnir biti izuzetno jak, jer su učešće prijavili klubovi koji imaju vrhunske rezultate, kako u seniorskim tako i sa mlađim kategorijama. Pored ovog festivala odbojke ŽOK Bečej već godinama organizuje i „Osmomartovski festival odbojke” i „Veliki jesenji turnir” koji su u proteklih šest godina privukli hiljade odbojkašica u naš grad. Na turnirima će suditi sudije koje su potekle iz našeg kluba, koje već više godina aktivno sude takmičenja Odbojkaškog saveza Vojvodina, objasnio je Bakić. Nesumnjivo, Bečej će u junu biti gradić odbojke.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име