Planska dokumentacija za izgradnju plaže na Tisi (levo od Kamp naselja, nekada Lo štrand) biće završena na proleće, najverovatnije u maju, rekao je novinarima predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Opština Bečej je od Ministarstva turizma dobila 8 miliona dinara za izradu dokumentacije za budući kompleks, u okviru kog će biti postavljeno, prema rečima predsednika, oko 20 tipskih kućica.

-Želimo da radimo tu plažu i naša ideja jeste da mi tamo izgradimo kamp naselje. Naravno, ideja je da ne sečemo drveće nego samo šiblje oko drveća, da taj teren raskrčimo i da napravimo jedno moderno kamp naselje sa plažom. Ideja o kojoj smo takođe razgovorali je i da kasnije tu izgradimo nizove tipskih kućica i da opština Bečej to u nekoj kasnijoj fazi projekta eventualno iznajmljuje. Mi smo predvidelitakvih 20-30 kućice. Moja procena je da će za to biti potrebno najmanje dve ili tri godine, rekao je Tošić.

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su krajem godine Odluku o izradi Plana detaljne regulacije plaže u Bečeju. U pitanju je prostor od oko 101.464 metara kvadratnih. Planom će se detaljno urediti prostor plaže, kamp naselja i mirujućeg saobraćaja (parking, prim. nov). Gradnja bi, nakon procedure, trebalo da počne naredne godine.

Opštinsko odeljenje za urbanizam trenutno, kako je Tošić rekao novinarima, traži rešenje za legalizaciju postojećeg kamp naselja.

-To jeste problem unazad 30, 40 godina i vidimo da tamo objekti se proširuju i da onaj ko ima u tom trenutku najviše novca zauzima i više prostora. Mi ne želimo da to tako funkcioniše na Tisi i hoćemo da svi imaju jednake uslove ali za to sve moramo sačekamo nekoliko meseci kako bi imali ideju kako da to rešimo, naveo je Tošić i dodao nije zamisao da se tamo ništa ruši, nego da se uskladi sa zakonom i da se ljudima stavi do znanja kako bi ti objekti trebalo da izgledaju.

-Te objekte ne možemo legalizovati na način kako sve druge objekte legalizujemo jer kad se Tisa izlije onda bi opština Bečej morala ubuduće da snosi sve te troškove oštećenja objekata. Tu mora postojati neka klauzula u budućim ugovorima između nas i građana i to nije jednostavna situacija. To je sve sada jedna parcela i za početak mi to moramo da podelimo na posebne pacele. Građani mogu da budu vlasnici objekta a dobiće mogućnost da legalizuju i taj prostor na kojem se on nalazi ali sve okolo što je ograđeno, tu ćemo imati više problema. Mi ćemo morati da razgvovaramo sa građanima koji tu imaju objekte i da im predstavimo kako mi vidimo rešenje tog kamp naselja i siguran sam da će imati razumevanje i ljudi koji tamo žive i oni koji samo korste te kućice možda dva-tri meseca godišnje, objasnio je predsednik opštine.

Još jedan od problema kraj Tise u Bečeju je i mala marina. Plutajaći objekat je nakon više od godinu dana od nesreće u kojoj je oštećen sklonjen iz vode i nalazi se u skladištu preduzeća DTD.
Pristanište za male brodove je koštalo je oko 172.000 evra, a opština Bečej je svoje učešće u prekograničnom projektu platila oko 18 miliona dinara, a veći deo novca je refundiran.

3 KOMENTARA

  1. Dobra ideja je da se se levo od postojećeg kamp naselja napravi plaža, isto tako dobra ideja je da se naprave tipske kamp kućice. Njihovom prodajom ili izdavanjem prikupiti novac za infrastrukturu i održavanje. Katastrofalno stanje i širinje postojećeg kamp naselja zaustaviti. Porušiti ograde i napraviti lepo i široko šetalište sa biciklističkom stazom i klupama za sedenje. Pogledajte kako je urađena Savska promenada u Beogradu.

  2. Citam komentare na Fejsbuku… Nikome nista neodgovara, svi nesto negativni, svi bez optimizma, a ocekujete da vam neko nesto ucini… Zao mi je sto sam bio deo tog „grada“ 18 godina.. Nikada se nista nece promeniti u Beceju, dzaba vam sve kad ste toliko zavidni i bezivotni…

    • i bolje što si otišao,ne treba nam još jedan negativac kojem je sugde bolje nego u svom mestu! to je posebno psihičko stanje na koje najveći lekari još uvek nemaju odgovor!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име