A Városi Színház magyar nyelvű drámacsoportjának tagjai szeptember 9-én bemutatták a közönségnek munkájuk gyümölcsét. A fiatalok a csoport vezetőjével, Rókus Zoltán színművésszel közös döntés alapján Csehov Platonov című művét vitték színpadra.

Habár év elején, a drámatagozat megalakulásakor tizenhatan vágtak neki a kihívásoknak, a végén nyolc ambiciózus ifjú maradt, akik múlt vasárnap végre megcsillogtathatták tehetségüket a nagyérdemű előtt.

– Ez a nyolc ember a „mag”, akik nagyon szerették és nagyon akarták. A munkát márciusban kezdtük, de volt némi kihagyásunk a nyaralások miatt. A darabot ők választották. Ajánlottam nekik korban hozzájuk közel álló műveket, ifjúsági regényeket, mint a Kárókatonák még nem jöttek vissza vagy a Pál utcai fiúk, de őket valamiért a Platonov fogta meg. Főleg azért mert férfi-női kapcsolatokra épül, illetve ezek vannak kihangsúlyozva, közölte Rókus Zoltán, akinek szintén nagy tapasztalat volt ez a munka, hiszen először bújt rendező szerepébe.

A fellépők közül néhányan már kipróbálták magukat a színpadon, de vannak, akiknek ez volt az első alkalom. Abban azonban mindannyian egyetértettek, hogy nagyon sokat fejlődtek ez a néhány hónap alatt – ahogy előadóművészként, úgy emberként is.

– Azért döntöttem úgy, hogy betagosodok a drámacsoportba, mert már általános, majd később középiskolában is sokat foglalkoztam színjátszással, és amikor meghallottam, hogy erre ismét lesz lehetőség Óbecsén, újra kedvet kaptam hozzá. Már hiányzott a színpad, mondta Takács Zsolt a Városi Színház magyar nyelvű drámacsoportjának tagja.

Ahogy azt a rendezőtől is hallhattuk a bemutató előtt, az előadás létrejötte arról árulkodik, hogy van érdeklődés ez a műfaj iránt, és fontos a fiatalok számára az, tartozzanak egy közösséghez, mely nagyban hozzájárul a kultúrához és a személyes fejlődésükhöz is.

A darab sikeres premierje után a drámacsoport tagjai még nagyobb lelkesedéssel beszéltek a jövőről. Szeretnék folytatni a próbákat, még többet tanulni és fejlődni, esetleg más színpadokon is bemutatni a darabot.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име