Bečejka Jovana Đurić postala je prošlog vikenda šampionka Balkana u gčkoj Larisi. Jovana je u konkurenciji plivačica iz svih balkanskih zemalja, osim Albanije i Hrvatske, na 800 metara kraul na cilj stigla prva u vremenu 9.03,56, ispred plivačice iz Turske (9.14,83).

 

U trci na duplo kraćoj deonici, uloge su izmenjene. Prva je bila takmičarka iz Turske (4.23,79) a Đurićeva druga sa zaostatkom od samo 34 stotinke, dok je sa takođe Bečejkom Jelenom Ječanski, Natalijom Marin i Aleksandrom Crevar u štafeti 4×200 metara osvojila bronzanu medalju (8:50,70).

– Promenila sam tehniku plivanja na ovom takmičenju, probali smo nešto drugačije i cilj mi je bio da na 800 metara isplivam trku blizu svog najboljeg vremena (9:02,21). To sam i uspela i zbog toga sam veoma zadovoljna. Na 400 metara sam popravila svoje najbolje vreme i srećna sam bez obzira što sam druga stigla na cilj – rekla je Đurićeva naglasivši da je u Larisi, pored takmičarskih obaveza, imala vremena i za kvalitetno druženje sa članovima reprezentacije Srbije, ali i ostalih selekcija.

Sledeća velika takmičenja koja Jovanu očekuju su Prvenstvo Evrope za juniore u holandskom Dodrehtu (16. do 20. jul) i svetska Olimpijada mladih u avgustu u Nanjingu u Kini. Za oba takmičenja Jovana ima isplivanu A normu. Inače, petnaestogodišnja Bečejka, članica PK Svim star od 1. maja prelazi u Subotički Spartak, a radiće pod trenerskom palicom Bojana Race, selektora u juniorskom nacionalnom timu i pod budnim okom oca Milana Đurića.

 

Izvor: Radio Aktiv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име