Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je juče (2. septembra), sa svojim saradnicima, obišao učenike prvih razreda. Čelnici najveće potiske opštine uručili su, povodom početka školske godine, pakete deci koja su se juče prvi put našla u đačkim klupama.

 

U opštini Bečej je, prema podacima iz lokalne samouprave, u prvi razred osnovne škole upisano četiri stotine devojčica i dečaka.

– Svim prvacima opština je pripremila pakete dobrodošlice koji sadrže fluoroscentni prsluk za bezbedno kretanje u saobraćaju i „Prvaricu”, spomenar u kojem se mogu zapisati važni događajima u vezi sa početkom školovanja. Učenike osnovnih škola su posetili predsednik opštine Vuk Radojević, predsednik skupštine opštine Knezi Peter, članovi opštinskog veća Andrea Galgo Ferenci, Ištvan Ačai, Mikloš Đurčik i pomoćnici predsednika opštine Željko Plavšić i Aleksandar Marić. U podeli paketića im se pridužio i Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej, navode iz lokalne samouprave.

Inače, prvo polugodište školske 2013/2014. traje do 23. decembra i sadrži 80 radnih dana. Do kraja kalendarske godine nema predaha kada su školske obaveze u pitanju, jer jesenji raspust nije planiran za ovu godinu.

foto: Opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име