Izvođač radova u Dositejevoj ulici je krajem oktobra privremeno obustavio izvođenje radova, zbog rekonstrukcije vrelovoda, vodovodne i kanalizacione mreže. Zbog nepredviđenih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, rekonstrukcija ulice neće biti završena u planiranom roku, odnosno do 31. decembra.

Zbog trenutnog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, koje je, kako je objasnila pomoćnica predsednika opštine Bečej i koordinatorka projekta Sandra Popov, neophodno izvesti pre nastavka radova na rekonstrukciji saobraćajne površine) onemogućena je rekonstrukcija saobraćajnih površina.

Radovi su privremeno obustavljeni i čim se steknu uslovi, odnosno čim se završe radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, nastavlja se sa radovima na rekonstrukciji saobraćjne površine i trajaće sve dok to budu omogućavali vremenski uslovi, navodi naša sagovornica.

Zbog nepredviđenih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, rekonstrukcija Dositejeve ulice neće biti završena u planiranom roku, odnosno do 31. decembra 2017. godine.
Zaključno sa današnjim danom, prema navodima koordinatorke projekta, urađena je rekonstrukcija vrelovoda u Dositejevoj ulici, rekonstrukcija kanalizacione mreže i kabliranje elektro – energetske mreže. Svi navedeni radovi, osim elektroenergetskih su bili predmet zasebnih ugovora. Što se tiče ugovora sa izvođačem na rekonstrukciji saobraćajne površine, urađeni su samo pripremni radovi iz gore pomenutih razloga.

Građani su se mahom žalili na to da nisu obezbeđeni prolazi za pešake u jednoj od frekvetnijih ulica u Bečeju, u kojoj se nalazi pošta, dve škole, zgrade, preduzetničke radnje.

Prema navodima koordinatorke projekta, izvođač radova je obavezan da preduzme sve zakonske i druge mere sigurnosti u pogledu objekata i radova, a opština se time oslobađa svih odgovornosti prema državnim organima što se tiče bezbednosti za vreme ukupnog trajanja izvođenja radova do primopredaje.

Naručilac, odnosno opština, nema nikavu odgovornost u slučaju krađe, oštećenja ili bezbednosti pešaka. S tim u vezi, iz opštine apeluju na pešake i roditelje da vode računa o sopstvenoj bezbednosti i bezbednosti dece, kao i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Pored toga, planirano je da se Dositejeva ulica poravna i učini prohodnom za pešake i saobraćaj tokom zimskog perioda.

-Radovi na rekonstrukciji trga Čilag ne zavise od radova koji se izvode na Dositejevoj ulici, ali sa njima svakako planiramo da započnemo početkom marta, odnosno kada počne zvanična građevinska sezona, zaključuju pomoćnica predsednika opštine.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име