Posle jesenjeg dela ŽRK Cepelin iz Bečeja takmičenje je završio na petom mestu. Ove sezone ne jurišaju na vodeću poziciju, ali je upravo to cilj za dogodine. Devojke imaju kvalitet, a pojedine, ili iz straha ili iz neiskustva, jedno vreme nisu umele da se snađu u određenim situacijama. Kako se bližio kraj prvog dela prvenstva, postajale su sve bolje i bolje. Lako iz efikasne odbrane one sada brzo prelaze u realizaciju napada, ovim rečima Brano Terzić, trener ŽRK Cepelin, opisuje igru devojaka.

 

 

– Dobro je, ali može još bolje. Iako smo u toku prvenstva imali prepreka, prvenstveno mislim na odnos delegata i sudija prema novoosnovanom klubu, ali i zdravlja igračica, svi smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, iako uvek ima mesta za napredak, navodi Terzić, trener ŽRK Cepelin.

Seniorke Cepelina igraju Sremsko – bačku ligu, a pored toga tri godine, koliko je star i klub, postoji i škola rukometa, gde zajedno treniraju devojčice i dečaci.

– Devojke dosta dobro napreduju, iako neke devojke još uče. Problema ima, naročito sa zakazivanjem utakmica, sudije nas stavljaju u neravnopravni položaj, ipak, jedino kako ćemo se ovom odupreti jeste sportska, fer igra. Žalim samo za tim nesportskim momentima, a to odmaže sportu i ne može ići nikom na korist, ističe Terzić.

Ženski rukomet u Bečeju zapostavljen Iako je recept za pune tribine samo nekoliko dobrih utakmica uzastopce, jer, žitelji najveći potiske opštine vole rukomet, problem stvara nedostatak novca i podrške. Terzić kaže da, s obzirom na rang, ne dobijaju adekvatna sredstva od Saveza sportova opštine Bečej.

– Ako kažem da sam zadovoljan, nisam. I ja, i drugi ljudi u klubu, kao i devojke, borimo se kako znamo i umemo. Ženski rukomet je zapostavljen u Bečeju. Ukupno 76.190 dinara smo dobili za prošlu godinu, a to je dovoljno za lekarski pregled i osiguranje devojaka, i da se kupi jedna garnitura opreme. Za sve ostalo se snalazimo. Više nas poštuju iz Rukometnog saveza, navodi on. Problem postoji i kod raspodele termina za treninge u sportskom centru.

– Kao roditelj ne bih pustio dete uzrasta osnovne škole trenira u 10 sati uveče, a ovaj termin nije naročito pogodan ni starijim devojkama, objašnjava Terzić.

On dalje kaže da postoji dogovor da sportski centar izađe u susret sa terminima za devojčice, vikendom, ali bi i starije trebalo da imaju treninge nešto ranije, idealno oko 20 sata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име