Proslava povodom 65 godina postojanja Ekonomsko – trgovinske škole Bečej biće upriličena u četvrtak 12. decembra u gradskom pozorištu.

Osim slavljeničkog programa, koji je kolektiv škole pripremio sa đacima, profesorka srpskog jezika i književnosti Zorica Svirčević i profesor istorije Dušan Opinćal priredili su i monografiju. Opremljena dokumentima i fotografijama koje se tiču škole, knjiga obiluje svedočenjima o istoriji obrazovanja u najvećoj potiskoj opštini.

– Razlog za proslavu, kojoj smo nadenuli ime „Između dva datuma: novih 15 godina“, je i kraj druge faze reforme obrazovnog sistema u Srbiji, period od 2002. do 2012. godine, u kojoj je naša škola bila izuzetno aktivni učesnik. Dakle, u pitanju je veoma dinamičnih, radnih i kvalitettnih 15 godina koje vredi obeležiti, rekla je Gordana Kovačev, direktorka Ekonomsko – trgovinske škole.

Svečana akademija počinje u 18 sati u četvrtak, dok njoj prethode sportski susreti, od 10 sati, u kojima će učestvovati učenici slavljeničke škole i Srbobranske gimnazije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име