Sporni radovi na pojedinim ulicima na kojima je proteklih dana postavljana horizontalna signalizacija neće se priznati izvođaču, rekao je direktor Direkcije za izgradnju Goran Matić. Ipak, štetu nije moguće ispraviti.

U Bečeju je Zmaj Jovina najviše pretrpela, a, kako Matić kaže, u Mileševu i Bačkom Petrovom Selu problema ove vrste nema. Prema njegovim rečima u problem sa mašinom koja obeležava horizontalnu signalizaciju nastao je u nedelju.

– To što tada je urađeno je vidljivo, katastrofalno je urađeno. Kada smo videli, stopirali smo radove. Nakon toga oni su sanirali opremu, a radovi od tada teku kako treba, objasnio je Goran Matić.

On je dalje naveo kako je izvođač pešačke prelaze i zaustavne linije uradio kako treba. Iako su radnici direkcije na ovim poslovima bili nadzorni organ, nije bilo moguće, prema Matićevim rečima, propratiti svaki trenutak radova, jer se radilo, zbog roka, i 15 sati na dan.

U ovom slučaju ne postoji način da se šteta otkloni, koja je, u najmanju ruku, estetske prirode.

Ukoliko sledeći put pomenute firme konkurišu na javnu nabavku, navodi Matić, imaće negativnu referencu.

Međutim, na izgled linija, zaustavnih i punih, utiče i kvalitet puta, kaže direktor.

-Iako na pojedinim mestima deluje neravno, linija jeste povučena pravo, odnosno na način na koji je to predviđeno, navodi on i dodaje da se održavanjem horizontalne signalizacije bavi se mali broj firmi, ispoštovana je zakonska procedura, a ovaj je ponuđač bio jeftiniji za 300.000 dinara u odnosu na drugog.

Greške u radu se dešavaju, zaključuje direktor, te se nada da će sporni radovi vremenom izbledeti.

Podsetimo, „Farbanje“ puteva u najvećoj potiskoj opštini počelo je 8. aprila, a radovi su povereni beogradskim firmama „Metroparking“ d.o.o. i „Roadline“. Posao je vredan 954.260 dinara, rok za završetak radova je deset radnih dana, ne računajući dane kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju postavljanje signalizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име