Na prijateljski turnir u streličarstvu u Goranskom parku u Bečeju takmičari su došli iz Sente, Malog Iđoša, Stare Moravice, Crvenke, Novog Sada i Temerina. Domaćin ovog susreta bio je ovdašnji Streličarski klub Bečej.

Takmičenje: Prijateljski turnir u streličarstvu

Mesto: Goranski park Bečej

Vreme održavanja: 29.6.2014.

Broj takmičara: 36

Sunčano, toplo i suvo, jednostavno rečeno, vremenski uslovi bili su idealni za ovo interesantno nadmetanje. Staza zahtevna, meta ukupno 16, postavljene na različitim mestima u parku i na različitim razdaljinama, a takmičari, njih je bilo u različitim starosnim kategorijama, od pionira do veterana.

Pionirka Marija Uzelac, iz Streličarskog kluba „Target“ iz Crvenke, stara je deset godina. Iz razgovora sa njom saznajemo da se streličarstvom bavi godinu dana, a za ovaj sport odlučila se jer joj, kako kaže, delovao zanimljivo, ali i zbog druženja. U Bečeju je prvi put, a to joj je izgleda donelo sreću jer je u svojoj kategoriji osvojila prvo mesto, sa ukupno 64 poena. Stefan Pecnik, takođe iz „Targeta“, za streličarstvo kaže da je viteški sport. I on je zadovoljan takmičenjem u varoši kraj Tise, dopala mu se i organizacija, a sa sobom će sigurno poneti lepe uspomene jer se, sa osvojenih 159 poena, okitio zlatnom medaljom.

Većina učesnika ovog prijateljskog susreta nije prvi put u Bečeju, baš kao i naš sagovornik Stefan. On će, kao i ostali, vrlo verovatno ponovo doći na teren najlepšeg parka u našoj opštini, a domaćinima iz SK Bečej ostaje samo jedno, da i dalje organizuju ovako interesantne turnire, kao što je jučerašnji.

Svetlana Lučić, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име