svetski-dan-drustvenih-igara-2015

Sa više od 20 modernih društvenih igara zainteresovani će u prostorijama Bečejskog udruženja mladih (BUM) u subotu 11. aprila moći da se upoznaju. Tamo će od 11 do 21 sat biti organizovana svojevrsna igraonica, a mladi pozivaju svoje vršnjake da se na, inače Svetski dan društvenih igara, odvoje od kompjutera i da na druženje povedu prijatelje, braću, sestre, roditelje.

svetski-dan-drustvenih-igara-2015

Bojan Pejović godinama pasionirano prikuplja društvene igre. Na njegovu inicijativu od početka ove godine BUM svakog drugog petka u Centru za decu i mlade organizuje „Vesele petke“. Pejović će i na druženje u subotu sa sobom poneti bogatu i impresivnu kolekciju.

– Uglavnom su se ljudi susretali sa igrama koje su dizajnirane pre nekoliko desetina, pa i više godina. To su monopol, riziko, kluedo, šah, jamb, igre sa tradicionalnim kartama i druge. Većina njih traje po nekoliko sati i u njima dolazi do eliminacije igrača. Igre koje ću predstaviti u subotu su uglavnom novijeg datuma, nastale posle 2000. godine, u njima nema ispadanja, odnosno svi igrači igraju do kraja. Tu ima i raznoraznih mehanika, tema, kategorija, imamo, tako, porodične, strateške, taktičke, kooperativne, kreativne, igre spretnosti, i to sa kvalitetnim, prelepo dizajniranim i grafički primamljivim komponentama, kaže Bojan Pejović.

 [widgetkit id=149]

Kako još objašnjava, zbog svega ovoga moderne igre imaju prednost u odnosu na ove „vremešnije”, a njegov je cilj, kao i cilj ovakvih manifestacija, da ih i drugi pre svega upoznaju, ali i da vreme provedeno uz njih bude zabavno i kvalitetno.

– Najvažniji razlog za ovakva okupljanja je da ljudi, bilo da vole društvene igre ili se tek upoznaju sa njima, shvate da je najlepše provedeno vreme ono koje provedete u društvu svoje porodice, prijatelja i svih onih dobronamernih osoba u razgovoru, smehu i dobrom raspoloženju, a sve to možete okupljeni oko stola uz jednu dobru društvenu igru. Zato ja volim da kažem: u svome umu budi u skladu sa godinama, a u srcu uvek ostani dete, poručuje mladi Bečejac.

On nam je otkrio i da je ovo treći po redu dan društvenih igara i da su osnivači, odnosno pokretači holivudski glumac Vil Viton i njegovi prijatelji. Imaju svoju veb seriju „Tabletop” u kojoj igraju društvene igre sa poznatim ličnostima iz sveta filma, televizije i interneta.

mb-svetski-dan-drustvenih-igara-2015

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име