Radnici Javnog preduzeća „Komunalac” sve se češće susreću sa leševima životinja, koji se odlaže najčešće pored puta, ali i u naseljima. Ovaj negativni trend poprima sve veće razmere, jer se stvaraju deponije.

 

Kao i slučaju otpada i ovde važi isto pravilo, a to je da deponije sa leševima životinja rastu blizu saobraćajnica, jer je bahatim držaocima životinja najlakše da, često iz vozila, nakon uginuća, na taj način odstrane njihove ostatke. Pored mogućnosti zaraze, ovakvi postupci nesavesnih građana naročito nisu prijatni za čula tokom velikih vrućina. Rukovodilac u „Komunalcu” Zoltan Feješ navodi da su tokom prošlog meseca radnici tog preduzeća uklanjali leševe  mačaka i pasa, ali da je bilo i bačenih ostataka pernatih životinja, svinja, i to u delova bečejskih naselja.

-Leševe životinja smo odnosili iz Zelene kod Trikoteksa, u blizini dečjeg dispanzera, u Malom ritu, potom imamo slučaj uginule svinje u kanalu na Topolskom putu. Neretko se susrećemo i sa iznistricama raznih životinja, ali se naši sugrađani ovako rešavaju i neželjenog potomstva pasa i mačaka. Nailazimo i na ostatke svinja, i neretko se dešava da deo gde bi trebalo da stoji obeležje bude odsečeno, sve kako se ne bi ušlo u trag vlasniku, objašnjava Zoltan Feješ.

Žitelji opštine Bečej u ovakvim slučajevima mogu da se obrate „Komunalcu“, a iz tog preduzeća će na teren izlaziti najbrže što mogu.

– Našim radnicima je potrebno do sat da reaguju na pozive, dok je za odlazak u naseljena mesta potrebno nešto više vremena, ali ne više od tri, četiri sata, kaže Feješ.

Inače, kod Prihvatilišta za pse na Iđoškom putu postoji odlagalište, pa građani, bez nadoknade, tamo mogu da odnesu uginule životinje, dok se izlazak zoohigijeničara na teren naplaćuje.

foto: ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име