Pred odbornicima Skupštine opštine Bečej u četvrtak 5. juna, kada je zakazana 22. sednica lokalnog parlamenta, naći će se jedna tačka dnevnog reda, i to ona koja se tiče dugoročnog zaduženja opštine. Ukoliko bečejska skupština podrži ovaj predlog zaduživanje opštine Bečej iznosiće najviše do 202.432.000 dinara.

Izvestioci na sednici skupštine ovim povodom su Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej i Mihajlo Ćelić, pomoćnik predsednika za finansije. Podsetimo da je ovome prethodilo usvajanje rebalansa budžeta opštine Bečej, 14. maja, te su pri tom, između ostalog, odbornici podržali predlog lokalne vlade da najveća potiska opština određene investicije finansira kroz kreditno zaduženje.

Potom je 27. maja pribavljeno mišljenje Ministarstva finansija Republike Srbije – Uprave za javni dug. Iz kreditnog aranžmana, od oko dva miliona evra, najviše novca trebalo da bude uloženo u uređenje centra Bečeja. Taj je projekat vredan 135 miliona dinara, predviđeno je da bude plaćen u potpunosti od bankarskog zajma, dok će preostalim novcem biti plaćeno i saniranje deponije Botra, treća faza radova na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Petefi Šandor“, uređenje sanitarnih čvorova u OŠ „Zdravko Gložanski“ i OŠ „Sever Đurkić“, unapređenje energetske efikasnosti u Tehničkoj školi, projekat za dobijanje dozvola za upotrebu geotermalne bušotine. Tu je i kružni tok, odnosno prilaz iz pravca Bačkog Gradišta i Novog Bečeja, a u pomenutom projektu, kao u još pojedinima, sa određenim sredstvima učestvuje i lokalna samouprava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име