bios

Izrada hranilica za ptice od recikliranog materijala jedna je od značajnih aktivnosti u programu Udruženje građana Eko – Bečej, dok se veliki akcenat stavlja i na edukaciju dece i mladih.

Stoga su članovi Eko – Bečeja danas (21. januar) na jednoj od radionica biologije u Gimnaziji Bečej pokazali učenicima kako na lak, ali efikasan način na koji mogu da pomognu pticama kojima je u zimskim uslovima hrana u prirodi ograničena.

– Sviđaju mi se ovakve radionice, mogu da na kreativni način pomognem pticama i drugim životinjama, jer volim biologiju. Takođe, profesori cene kada se dodatno angažujemo, ali i mi u tome uživamo, rekao nam je Roland Peter, učenik četvrtog razreda. On je samo jedan od pedeset mladih koji su učestvovali, a koji se zanimaju za prirodu i za zaštitu životne sredine.

Kako nam je profesorka biologije u Gimnaziji Emeše Tot objasnila, neretko se učenici i mađarskih i srpskih odeljenja okupljaju u kabinetu i pripremaju interesantne sadržaje, izučavaju. Deo hranilica izrađenih danas postavljene su u dvorištu bečejske škole, a deo su đaci odneli kućama, i postaviti u dvorištima.bios

– Kada sneg padne ptice u prirodi ostanu bez hrane. U ovu redovnu aktivnost uključili smo i bečejske đake, pa osim što podižemo svest o reciklaži i zaštiti životne sredine, mladima pokazujemo kako se jednostavno i lako može pomoći bićima koja su oko nas, kazao je Zoltan Kiš iz Eko Bečeja. Ova aktivnost deo je projekta „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име