Model obračuna u delu korekcionog faktora za stanove bez delitelja, a koji je do sada bio 1,6, biće povećan od dva, do najviše tri. Time se očekuje da računi za stanove bez delitelja budu, ako se uporedi protekla sezona, veći za od 20 do 60 odsto, a za one sa deliteljima manji za minimalno pet, do maksimalnih 20 odsto, zaključak je sastanka na temu promene modela obračuna za potrošače u kolektivnom stanovanju koji je održan u utorak 2. juna u zgradi opštine Bečej.

 

Prisutni su bili, pored rukovodstva Javnog preduzeća „Toplana“, Željko Plavšić, načelnik odeljenja za privredu, predstavnici firme „Techem“ i predsednici skupština stanara u objektima kolektivnog stanovanja u kojima ima stanova bez delitelja.. Iz lokalne samouprave očekuju pozitivnu reakciju vlasnika stanova bez delitelja i njihovo uvođenje u sistem raspodele energije, a time i uštede, što će se odraziti i na svaku zgradu posebno, u smislu uštede i pravilne raspodele.

Oni dodaju i da je suština navedenog ušteda energije i domaćinski odnos korisnika prema istoj, pa je stoga i ovaj potez vid upozorenja korisnicima koji ne učestvuju u preraspodeli energije i uštedi iste.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име