Novi prvoligaš OFK Bečej 1918 | Foto: Vlastimir Jankov
Novi prvoligaš OFK Bečej 1918 | Foto: Vlastimir Jankov

Dosta i uspešno skakutala je fudbalska lopta tokom tek završene sezone u „tvrđavi kraj Tise“.

Odmah posle osvojene titule prvaka vojvođanskih sprpskoligaša i izborenog statusa prvoligaša, fudbaleri Bečeja dobili su zaslužen odmor. To ne važi za stručni i rukovodeći kadar. Njihovi izazovi još traju.

-U našem poslu, gotovo, da nema odmora. Sezona je završena više nego uspešno, ali to ne sme da nas zavara. Viši stepen takmičenja je novi izazov i moramo mu prići maksimalno spremno. Upravo iz tog razloga razgovaramo sa igračima iz aktuelnog pogona, ali i onima koje bismo želeli da angažujemo. Ne ide to ni lako ni brzo. Prvo moramo da rasčistimo situaciju oko trenera, jer Jovica Lakić još nema profi licencu i razgovaraćemo sa ljudima iz FSS da vidimo postoji li mogućnost da on i dalje ostane na čelo stručnog štaba ili ćemo morati da tražimo novog stručnjaka. Već smo pustili Gorana Potkozarca, a biće još nekoliko odlazaka. Pokušaćemo da vratimo Slavoljuba Dabižljevića, jer je „naše dete“ i pružićemo mu šansu da se izbori da igra u prvoligaškoj konkurenciji. Biće još dolazaka, ali će se više znati kada budemo imali jasnu situaciju oko trenera, rekao nam je sportski direktor OFK Bečej 1918 Dejan Stanojev.

Letos je rečeno da je najveće pojačanje angažovanje mladom trenera Jovice Lakića, u šta nisu, baš, svi poverovali, ali kako je prvenstvena trka odmicala tako su menjali mišljenje.

-Ostvarili smo zaista lep uspeh. Čestitke pripadaju i ljudima iz kluba i grada. Imali su viziju, koja se ostvarila. Počev od toga da su mene mladog trenera angažovali za šefa stručnog štaba. Nisu „robovali“ nekim zvučnim imenima našeg fudbala. Smatrali su da sam perspektivan trener, željan afirmacije, kao i moji saradnici Dalibor Novčić i Miloš Andrić. Sa igračima je bila slična situacija. Mnogi angažovani igrači su bili fudbalski anonimusi, ali su se igrački dokazali. Prava potvrda kvalitetnog rada u klubu su odlasci Ognjena Đuričina, jesenas, i Koste Aleksića, sada, u redove superligaša Spartaka, odnosno Čukaričkog. Ima interesovanja za još neke igrače. Ne bi bilo da se ne radi dobro u svim klupskim segmentima, otvara priču zadovoljni trener Jovica Lakić.

Ekipa koja zabeleži skor od 24 pobede, po tri nerešena rezultata i poraza, uz gol razliku 81:24 i osvoji 75 bodova zaslužuje sve pohvale. Od aktera na terenu, stručnog štaba i igrača, do onih van njega. Krenulo je iznenađujuće dobro, nastavilo se u istom stilu i nije iznenađenje da je bečejski fudbal, posle 14 godina, opet u drugom nacionalnom rangu takmičenja.

-Sada je sve lepo i izgleda da smo lako došli do vrednog uspeha. Međutim, nije bilo uvek tako. Igralo se pod tenzijom. Bilo je mnogo emotivnog i fizičkog pražnjenja. Ali, pokazali smo karakter i čuvali prvo mesto od starta do kraja. To mogu samo fudbalski snažni kolektivi, veli Jovica Lakić.

Sad se postavlja pitanje da li ova ekipa treba da doživi velike izmene ili je spremna za prvoligaški izazov.

-Ne trebaju velike izmene ovoj ekipi. Par mladih igrača bi dobro došlo kao osveženje i pojačanje konkurencije. Ne treba ih daleko tražiti, jer ih ima u klubovima vojvođanske i srpske lige. Jedva čekaju da im se ukaže šansa. Lično, očekujem da Bečej, sa mnom ili bez mene, ostavi dobar utisak i u prvoligaškoj konkurenciji. Odmah da pojasnim moj staus. Minulog leta sam dobio trenersku A licencu, a za vođenje ekipe u prvoligaškoj konkurenciji potrebna je profi licenca. Ljudi iz kluba će ovih dana razgovari sa nadležnima u FSS o mogućnosti da mi se izda preveremena profi licenca. Ako se to desi, ostaću u Bečeju. U suprotnom, bilo mi je lepo i zadovoljstvo da radim u gradu kraj Tise, u klubu sa ovakvim igračima i ljudima koji vode klub, u atmosferi koja je vladala tokom čitave sezone, zaključuje Jovica Lakić.

Završnu reč ima predsednik kluba Dragan Knežev, takođe mlad čovek, pun entuzijazma i želje da bude uspešan u vođenju kluba, kao što uspešno vodi privredne firme na čijem je čelu.

Zadovoljstvo igrača, stručnjaka i čelnika Bečejaca | Foto: Vlastimir Jankov
Zadovoljstvo igrača, stručnjaka i čelnika Bečejaca | Foto: Vlastimir Jankov

-Paralelno sa takmičarskim rezultatima i stvaranjem uslova za rad, radili smo i na poboljšanju infrastrukture na Gradskom stadionu. Na tom planu ima još dosta da se poradi. Prva investicija u cilju poboljčanja uslova za ljubitelje fudala je pokrivanje tribina. Radovi kreću za desetak dana, tako da će do početka sezone stadion imati novi ambijent. Obećali smo i elektronski semafor na stadionu, pa ovih dana radimo na tome. To će biti novine do starta prvenstvene sezone, a onda se okrećemo realizaciji projekta postavljanja igrališta s veštačkom travom na aktuelnom pomoćnom terenu, jasan je prvi čovek novog prvoligaša OFK Bečej 1918 Dragan Knežev.

Imajući u vidu da ova godina protiče u znaku obeležavanja veka organizovanog igranja fudbala u našem najvećem potiskom gradu, Bečejce očekuje i obaveza da vredan jubilej dostojno obeleže. Tim povodom, uoči početka nove sezone, biće organizovana svečanost na kojoj će biti uručena priznanja zaslužnima za razvoj i afirmaciju fudbala u Bečeju, a odigraće se i revijalna utakmica s jednim od naših renomiranih superligaša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име