Devetnaestogodišnja Vanesa Sančez ovih dana boravi u Bečeju. U Srbiji je do jula ove godine, u okviru programa učenika AFS. Smeštena je u Smederevu, gde pohađa gimnaziju, a u međuvremenu je posetila Kikindu, Jagodinu, Novi Sad, Bečej. Za kratko vreme koliko je u Srbiji uspela je da savlada srpski jezik.

Kako nam je Sančezova rekla, o Srbiji nije znala mnogo, ali je dosta informacija imala o Jugoslaviji i o Novaku Đokoviću. Kako nam je rekla, mnogo joj se dopada u našoj zemlji, ljudi su druželjubivi. U Bečeju joj se dopadaju zgrade i porodica čiji je gost. Kazala nam je i to da mladi u njenoj zemlji, zbog ekonomske krize, odlaze na druga mesta. Stanovnica Karakasa ističe da joj se u Bečeju dopada to što može da boravi napolju, bez problema. Kada na leto bude otišla iz Srbije, kaže da će joj nedostajati.

Porodica Potrebić domaćin je ove sedmice mladoj Venecuelanki. Za njih je ovo naročiti izazov, budući da Lazar, planira odlazak na 12 meseci.
Gabriela Potrebić Težer objašnjava da je porodica, zbog toga što su i ranije učestvovali u programima razmene učenika, prihvatila da bude domaćin, ali da su zbog sinovljevog odlaska u Meksiko tražili da gost bude iz neke od zemlje sa španskog govornog područja.
Najviše vremena sa gošćom provodi Lazar, sedamnaestogodišnjak koga u septembru čeka razmena. Osim što želi da poseti Meksiko, jer ovog košarkaša interesuje kultura i običaji drugih naroda, želi da na pravi način iskusi život na tom području. Mnogo mu, kako veli, znači dolazak Vanese Sančez jer sa njom može da vežba komunikaciju na španskog koji je krajem prošle godine počeo da uči.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име