Udruženje Sportskih ribolovaca „Šaran“ iz Bečeja će u subotu 5. jula organizovati tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Tise“. Takmičenje će, uz bogati propratni sadržaj, biti održano ispred restorana „Šaran“ pokraj Tise. 

Iz organizacije kažu da su ovog puta ograničili broj ekipa na 30, a do sada ih se za ovaj „kulinarski okršaj“ priprema 25. Vremena za prijavljivanje ima još, a detaljnije informacije se mogu dobiti na 021/6912-953 i 063/700-66-53, ili u kancelariji udruženja.

– Pored kuvanja, biće organizovano i takmičenje u ispijanju piva, u brzom jedenju šampita i u gađanju ribolovaćkom praćkom. Za takmičenje u kuvanju su predviđeni pokloni za sve učesnike, a najbolje tri će dobiti pehare i robne nagrade. Postoji mogućnost da nagradimo one koji zauzmu četvrto i peto mesto, rekao je Siniša Erak, iz USR „Šaran“.

Za dobro raspoloženje takmičara, ali i posetilaca ove manifestacije, kako najavljuje Erak, pobrinuće se tamburaški orkestar „Legrand“.

Valja reći još i da će štand za prijave biti otvoren od 15 sati, kako bi se učesnici valjano rasporedili, a kuvanje počinje u 17.

-Taj takmičarski deo trebalo bi da bude završen u 19 sati, a sat vremena nakon toga trebalo bi da dobijemo pobednika, naveo je Siniša Erak.

Tokom proglašenja najboljih predviđena su ta tzv. revijalna nadmetanja, dok bi tamburaši trebalo da nastupe od oko 18, 19 sati.

Foto: gasztro – tv.hu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име