Uslovi korišćenja

DOBRODOŠLI NA PORTAL MOJ BEČEJ (https://mojbecej.rs)

Portal MojBečej vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge portala MojBečej. Korišćenjem bilo kog dela portala smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Portal MojBečej ima autorska prava na sve sadržaje.

Sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu BEZ saglasnosti portala MojBečej da koriste tekstualni materijal i fotografije, poštujući sva sledeća pravila:

Internet sajtovi:
Dozvoljeno je preuzeti maksimalno prvih 150 karaktera iz teksta, kompletan naslov, jednu fotografiju, koja ne sme biti prikazana u dimenzijama većim od 120×120 piksela, obavezno vidljivo navođenje izvora (MojBečej) i kompletnog linka (URL) do preuzetog teksta, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog teksta, objavljeni link ka tekstu ne sme da sadrži „nofollow“!

Televizija/radio
Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje portala MojBečej kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice. Uz preuzete fotografije obavezno je navođenje portala MojBečej kao izvora.

Štampana izdanja:
Dozvoljeno je preuzimanje kompletnog teksta uz obavezno navođenje portala MojBečej kao izvora informacija najmanje jednom u nekoj od prve tri rečenice. Uz preuzete fotografije obavezno je navođenje portala MojBečej kao izvora.

NAPOMENA:
Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava i podleže Zakonskoj odgovornosti.

Portal MojBečej zadržava pravo izmene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice:
Linkovi ka drugim web sajtovima, koji nisu vlasništvo portala MojBečej, ne smatraju se delom sajta i portal MojBečej ne snosi odgovornost za njih. Portal MojBečej se sastoji od autorskih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na druge web stranice. Sve sadržaje portala MojBečej koristite na sopstvenu odgovornost. Portal MojBečej ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Politika privatnosti:

Politika privatnosti Bečejskog udruženje mladih (Glavna 47, 21 220 Bečej) koje je osnivač portala mojbecej.rs donosi informacije o tome u kojim situacijama, za koje svrhe i na koji način se obrađuju podaci o ličnosti, a uzimajući u obzir informacije koje su rukovaoci dužni da predoče prema članovima 23. i 24. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Za sve informacije vezane za podatke o ličnosti koje prikupljamo možete nas kontaktirati na office@bum-becej.org.

Sajt mojbecej.rs prikuplja sledeće podatke o ličnosti: email adresa, ime i prezime, IP adresa. Svrha prikupljanja ovih podataka je komunikacija sa korisnicima sajta, a pravni osnov je legitimni interes Bečejskog udruženja mladih kao osnivača medija da omogući komentare na svom portalu.

Vaši podaci se ne prosleđuju, ne prodaju i ne iznajmljuju trećim licima. Pristup vašim podacima ima IT podrška koja održava sajt.

Vaši podaci zaštićeni su sistemom Cloudfare.

Podaci koji se prikupljaju se nalaze u okviru sekcije Komentari na našem sajtu, trajno se čuvaju, tj. ne brišemo komentare koje ostavite.

Ne koristimo automatizovano donošenje odluka i profilisanje. U svrhu praćenja performansi sadržaja objavljenih na sajtu, koristimo Google Analytics.

Podaci o ličnosti se obrađuju u Srbiji ili na serverima u Evropskoj uniji i SAD.

Vaša prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti su:
potvrda da li obrađujemo vaše podatke o ličnosti;pristup vašim podacima o ličnosti; ispravka vaših podataka o ličnosti u slučaju greške; brisanje vaših podataka o ličnosti; ograničenje obrade vaših podataka o ličnosti; prigovor na obradu vaših podataka o ličnosti; pravo da povičete pristanak, ukoliko se obrada vrši na osnovu vašeg pristanka; prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge.

Prava možete ostvariti kontaktiranjem Bečejskog udruženja mladih putem mejla, office@bum-becej.org, poštom na adresu Glavna 47, 21220 Bečej.

Imate pravo da podnesete pritužbu nadležnom organu. Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

Politika kolačića

Sajt portala mojbecej.rs koristi određeni broj kolačića (cookies) i trekera (trackers) koji vrše obradu podataka o ličnosti na osnovu legitimnog interesa kao pravnog osnova. Detalje o tome možete videti ovde: https://themarkup.org/blacklight?url=mojbecej.rs

KORISNICIMA PORTALA MOJBEČEJ STROGO JE ZABRANJENO:

Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, kao i sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način;

Objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetilac zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo da nanese štetu drugim korisnicima – lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica;

Objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;

Objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;

Svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme;

Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetilaca portala i korisnika;

Društvene mreže:
U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk (od 15. novembar 2013. godine) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na Fejsbuku.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice Moj Bečej uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijaviti putem mejla: redakcija@mojbecej.rs

IZMENE USLOVA KORIŠĆENJA

Portal MojBečej zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kom trenutku. Portal MojBečej neće biti odgovoran za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

 „Bečejsko Udruženje Mladih“