Kviz medijske pismenosti održaće se sutra, 14. maja, u čak deset gradova i opština širom Srbije, a među kojima je i Bečej.

Medijsku pismenost Bečejaca proveriće sutra tokom jutra članovi i članice Bečejskog udruženja mladih na ulazu u Gradsku pijacu od 9 časova, u sve učesnike očekuju simbolične nagrade, kažu organizatori.

Ovaj kviz medijske pismenosti realizuje se u okviru kampanje „Medijsko opismenjavanje Srbije – MOPS“ koja je nastala kao produkt treninga „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ koji je okupio početkom godine 20 mladih predstavnika/ca organizacija civilnog društva širom Srbije sa ciljem podizanja svesti mladih, ali i ostalih građana i građanki,, o važnosti medijske pismenosti.

Šta su dezinformacije i zašto nastaju, kako prepoznati klikbejt i spin, alati za proveru verodostojnosti fotografije u medijima –  samo su neke od tema koje će se naći na pomenutom kvizu.

Organizacije koje rade zajedno u kreiranju i realizaciji ove kampanje su: Bečejsko udruženje mladih, Omladinsko studentska akcija Novi Sad, Somborski edukativni centar, Žensko udruženje kolubarskog okruga iz Lazarevca, Svet reči iz Velike Plane, Klara i Rosa iz Subotice, PROTECTA iz Niša, Forca Požega i Vizija Pirot.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име