Projekcija američkog trilera „Openhajmer“ na programu je u Gradskom pozorištu Bečej u sredu 2. avgusta u dva termina, u 18 sati i u 21 sat. Cena ulaznice je 350 dinara.

U pitanju je film koji će, po mišljenju mnogih kritičara, obeležiti 2023. godinu.
Ulaznice su kupuju u prostorijama Gradskog pozorišta Bečej svakog radnog dana od 8 do 14 časova, a na dan projekcije i na biletarnici od 17 do 21 čas.

Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, „Openhajmer“ je epski triler koji publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje.

U ulozi Džeja Roberta Openhajmera je Kilijan Marfi, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara Met Dejmon glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju.

Nominovana za Oskara Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, a Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke Ernesta Lorensa.

U filmu takođe glumi i dobitnik Oskara Rami Malek i osam puta nominovani Kenet Brana, koji je ranije sarađivao sa Nolanom. Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu, Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz Atlas Entertejnmenta i Kristofer Nolan.

„Openhajmer“ je sniman kombinacijom 65mm IMAX® i 65mm trake velikog formata, uključujući, prvi put ikada, IMAX® crno-belu digitalnu fotografiju. Nolanovi filmovi, među kojima su „Tenet“, „Dankerk“, „Međuzvezdani“, „Početak i trilogija Mračni vitez“, zaradili su više od 5 milijardi dolara širom sveta i nagrađeni sa 11 Oskara i 36 nominacija, uključujući i dve nominacije za najbolji film.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име