U Kreativnom centru Gradskog pozorišta Bečej, u petak 22. novembra, biće predstavljena knjiga „Moja životna priča“ koju je pisao Bečejac Rastislav Rale Petrićević. 

Promocija počinje od 18 sati, a o knjizi će, pored autora, govoriti i njena urednica Nataša Katić Radosavljević. Organizatori kažu da će ovo biti i prilika za sve zainteresovane da kupe primerak autobiografije, uz napomenu da će sav prikupljen novac otići u humanitarne svrhe.

Odlomak iz knjige:

„Imam sedamdeset punih leta. Da li je rano ili kasno da se svode bilansi (kako se to kaže u moderno doba) – ne znam.

Sećam se, imao sam osam ili devet godina kada je moj otac kupio jednog magarca kojeg smo nazvali Ciga. Za njega smo kupili i kola na dva točka, što je našoj familiji pomoglo da sa njive, koja se nalazila na dva kilometra od kuće (na obali Mrtve Tise) donesemo ono što smo odgajili te godine. Bilo je od svega po malo: krompira, luka, graška, boranije…

Bio sam nemirno dete, puno nestašluka. Moje detinjstvo je prošlo između škole i njive, koje je, iako siromašno, skromno bilo i vrlo srećno. Za mene datumi nisu postojali, već samo godišnja doba koja su mirisala na zimu, proleće, leto i jesen.

Po meni, svaki čovek, ima u svom životu da odigra svoju ulogu koja može da bude dobra ili (ne daj Bože) loša.

Sada, kada je On (život), hteo ja, ili ne – pri kraju, a sudeći po onome što je iza mene ostalo; sve je išlo više – manje uhodanim ritmom: rođenje, dečaštvo, pubertet, period od dvadesete do dvadeset pete, od dvadeset pete do trideset druge i ostalo. Svako doba je, naravno, imalo svoje čari. Pokušaću da ih opišem svojim rečima.“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име