Sa lanjskog Kupa Bečeja za osobe s invaliditetom

Društvo za afirmaciju invalida „Feniks – Plus“ iz Bečeja u subotu, 23. jula, po deveti put organizuje sportsko-rekreativno takmičenje republičkog karaktera „Kup Bečeja 2022“.

U pitanju je takmičenje osoba s invaliditetom u bacanju viseće kugle, pikada i pločica, a na poligonu spretnosti u vožnji elektromotornih i mehaničkih invalidskih kolica.

– Ove godine smo dobili potvrdu za učestvovanje 14 ekipa iz deset gradova: Beograda, Zaječara, Zrenjanina, Kikinde, Kragujevca, Kule, Niša, Požarevca, Subotice i, naravno, Bečeja. Stari gosti iz Nove Pazove se još premišljaju zbog visoke dnevne temperature. Imajući u vidu da smo lane imali goste samo iz Kikinde, Novog Sada i Subotice, to će za mnoge biti premijerno takmičenje na prizemnoj terasi hotela “Zlatna obala“, gde imamo sve uslove za takmičenje i druženje. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže i vide da i invalidi, bez obzira na svoj hendikep, uz dobru volju mogu da stvore pravu takmičarsku atmosferu na borilištima. Takmičenje počinje u 11 sati, a objavljivanje rezultata i podela nagrada održaće se oko 14,30 sati, rekao nam je u ime organizatora jedan od inicijatora „Kupa Bečeja“ i predsednik „Feniks – Plus“ Stevan Markov.

Ideja o atraktivnom takmičenju osoba s invaliditetom potekla je zajednički od Saveza amputiraca Srbije i pomenutog bečejskog Društva. Prvo takmičenje odžano je 2009. godine na platou ispred Tržnog centra KTC, kasnije se prešlo na centralni gradski trg, a od lane u okruženju hotela „Zlatna obala“. Od 2009. do 2015. godine trajao je kontinuitet, onda su se „spotakli“ i pauza je trajala tri godine.

Zahvaljujući razumevanju Opštine Bečej, sve se 2019. godine obnovilo, ali već naredne se nije održalo zbog pandemije korona virus. Lane je nastavljeno u nešto manjem obimu, a za ovu godinu je najavljen odziv daleko većeg broja društava, koji su već bili učesnici tradicionalnog „Kupa Bečeja“ za osobe s invaliditetom. Pobednički trofej brane Subotičani, koji su lane prekinuli četvorostruku dominaciju Kikinđana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име