Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je 24. maja objavilo javni poziv za izradu studije opravdanosti i projekta obilaznice oko Temerina i Bačkog Jarka procenje vrednosti oko 30 miliona dinara.

Izgradnjom obilaznice i izmeštanjem trase državnog puta kroz Temerin i Bački jarak dužine 15 kilometara na kojoj će ograničenje biti 80km/h ostvariće se ogromna ušteda u vremenu za stanovnike opštine Temerin ali i za stanovnike naše opštine koji gravitiraju ka Novom Sadu.

Planovi za izgradnju obilaznice oko Temerina postoje još od prethodne decenije. Najduža ulica u Srbiji je decenijama pod ogromnim opterećenjem. Pored automobila, na kolovoznim trakama saobraćaju i autobusi, kamioni i poljoprivredne mašine. Kroz temerinsku glavnu ulicu dnevno prosečno prođe 9.000 vozila, ali u periodima intenzivnijeg saobraćaja i do 12.000 vozila. Pored zagađenja vazduha i buke, to ima i druge negativne efekte na kvalitet života.

5 KOMENTARA

  1. Konačno nešto pametno! Mada mogla bi tu jedna brza saobraćajnica BČ-NS, pa da se preskoči i Gradište.

    • Da i to dočekamo, obilaznica oko Temerina i kvalitetnija magistrala od ogromnog je značenja za bolju komunikaciju Potiskog dela sa Novim Sadom gradskim centrom Vojvodine..

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име