Današnje, 37. zasedanje Skupštine opštine Bečej obeležila je rasprava oko poslovanja „Toplane“.

U diskusiji koja je prethodila usvajanju Izveštaja o poslovanju sa godišnjim finansijskim izveštajem Javnog preduzeća „Toplana” Bečej za 2017. godinu, odbornik iz grupe Samo lokalno Milan Bokun kritikovao je poslovanje tog preduzeća, između ostalog, i zbog subvencija koje dobija od opštine Bečej, ali i smanjenog obima posla.

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su treći po redu rebalans opštinskog budžeta, koji je iniciran zbog tri nova projekta koji se finansiraju iz viših nivoa vlasti, kao refinansiranja kredita. Naime, opština Bečej planira refinansiranje dugoročnih kreditnih obaveza u iznosu od 132.000.000 dinara. To bi, prema rečima predsednika opštine Bečej donelo uštede od oko 50.000 evra, jer uslovi kredita ostaju isti, a kamatna stopa će biti niža.

Skupština opštine Bečej usvojila je danas rešenje o obrazovanju Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije opštine Bečej, kao i Odluku o pristupanju izradi nacrta Statuta opštine Bečej i imenovanju Radne grupe za izradu nacrta Statuta opštine Bečej.

Bečejski parlament od danas ima novu sekretarku, u pitanju je Irina Korenoj Vračarić, a Turistička organizacija opštine Bečej novog direktora, istoričara Nemanju Karapandžića.

 

Pogledajte TV prilog

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име