Starom rukovodstvu novo poverenje

Bečej: Za razliku od Saveza društava Vojvodine za borbu protiv šećerne bolesti, gde su izraženi veoma loši međuljudski odnosi i održani su neregularni izbori s mogućim sudskim epilogom, u Društvu za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej je dijametralno suprotna situacija. Najbolja potvrda ovakve konstatacije je činjenica da je staro sedmočlano rukovodstvo na čelu s predsednikom Radoslavom Ivanovićem, potpredsednikom Peterom Kneziem i sekretarom Velimirom Čiplićem, dobilo poverenje da i u novom mandatu vodi rad Društva.

-Radili smo koliko je to bilo moguće u veoma otežanim uslovima finansiranja, organizovali niz aktivnosti, počev od edukativnih predavanja uvaženih stručnjaka, preko akcija besplatnih merenja nivoa šećerau krvi do vrlo masovnih akcija, kakve su „Zdravlju u susret“ i „BEST-bečejska staza zdravlja“, u kojima je učešće uzimalo preko pet stotina učesnika. Ali, još uvek moramo da radimo na animaciji, pošto smo članstvo uvećali samo za desetak novih članova i sada nas je 277, a u našoj opštini ima evidentiranih oko 4.000 dijabetičara i ne mali broj onih koji i ne znaju da imaju problema s opakom bolešću. Upravo će nam to biti prioritet u budućem radu, rekao je, između ostalog, novi-stari predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej Radoslav Ivanović.

Prisutni na najvažnijem zasedanju Društva u svečanoj sali Gradske kuće Bečej prihvatili su Izveštaj o radu za minulu godinu i, možda malo kasno, Plan rada za ovu godinu. Bila je to prilika da se najavi tradicionalna, osma po redu, manifestacija „BEST-bečejska staza zdravlja“, koja će se održati sledećeg četvrta, 24. septembra, s ciljem da se promoviše fizička aktivnost u borbi protiv dijabetesa.

Prema uobičajenoj praksi pred svaku aktivnost Društva, novosadski partner „Spektol“ vršio je besplatno merenje nivoa šećera u krvi. Istovremeno, na kraju rada Izborne skupštine uvaženi prof. dr Miroslav Ilić održao je veoma uspešno predavanje na temu: Hirurgija gojaznosti i metaboličkog sindroma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име