Sa jedne od ranijih akcija BUM-a
Sa jedne od ranijih akcija BUM-a

Sutra (8. april) će u Bečeju biti organizovano čišćenje obale i priobalja Tise.

Ovim putem, građani opštine Bečej priključuju se akciji koja počinje u Bačkom Petrovom Selu, prolazi kroz Bečej i završava se u Novom Bečeju. Kretanjem uz reku 8. i 9. aprila, ovaj deo Tise i njeno priobalje biće očišćeno, otpad sortiran, a članovi Bečejskog udruženja mladih će akciju realizovati počevši od kamp naselja, pa sve do Šlajza.

Akcijom „Da nam svima bude draža čista tiska plaža“ BUM-ovci podržavaju projekat „Tid(y)Up“ Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

BUM od osnivanja sprovodi akciju „Da nam svima bude draža čista tiska plaža“ koja za cilj ima pripremanje obale za sezonu, ali i podizanje svesti o zagađenju i važnosti očuvanja prirode.

-Naši članovi već godinama unazad kroz ovu akciju, ulepšavaju obalu Tise i pomažu njenom očuvanju. Ukoliko želite da se priključite akciji, čekamo vas kod kamp naselja u 10 časova. Sve informacije o ovom projektu možete pronaći na linku, poručuju iz BUM-a.

Projekat „Tid(y)Up“ se fokusira na poboljšanje kvaliteta vode Tise, od njenog izvora do Crnog mora sa akcentom na smanjenje zagađenja otpadom od plastike. Realizuje ga 10 partnera u sedam zemalja koje pripadaju slivu Tise, a partner u Srbiji je Fakultet tehničkih nauka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име