Bačko Gradište | Arhiva
Bačko Gradište | Arhiva

Több mint 600 ezer dinárba kerül az a műtét, amely lehetőséget adna egy öt éves kisfiúnak arra, hogy talpra tudjon állni. A bácsföldvári Aleks Cukić cerebrális paralizisben szenved, az operáció lehetőséget adna neki a gyógyulásra, a család azonban nem tudja önerőből kifizetni.

A kis Aleks születésekor magzatvíz került a szervezetéveben, és oxigénhiányosan született. Ennek következményeként cerebrális paralízis lépett fel nála. Aleksszel jelenleg a nagyszülők foglalkoznak, akik kitartó munkával és odaadással sokat segítettek a kisfiú állapotán.

Milenko Cukić – Gyúgyfürdős terápiákra van szüksége, ami sokat segít az állapotán, de emellett a logopédust és a pszichológust is rendszeresen látogatjuk vele. Igyekszünk, amennyire csak tudunk, viszont nem nincs anyagi lehetőségünk arra, hogy kifizessük a szükséges operációt, amelyre Ćupriján kerülne sor, ahol orosz szakemberek és orvosok foglalkoznának vele.

Az operáció lehetővé lenné, hogy a kisfiú talpra álljon és az orvosok szerint annak is fennáll a lehetősége, hogy megtanul járni. Az operáció és az azt követő rehabilitációs kezelés költsége több mint 600 ezer dinár.

Az operáció során az izomzat hosszabb részén ínhosszabbítást végeznének. Ennek segítségével csökkenne az izmokban lévő görcs, és végre talpra talpra tudna állni. Az orvosok elmondása szerint 95 százalékban sikeresek az ilyen műtétek, főleg ha öt éves koru gyermekeken végzik el.

Mivel a család önerőből nem tudja kifizetni az operáció költségeit, a “Budi human – Aleksandar Šapić” humanitárius alapítvány által próbálnak segítséget kéri. Így arra kérik a jóakaratú embereket, hogy aki teheti és szeretné a képernyőn kiírtsz számlaszámon keresztül támogathatja a kis Aleksz gyógyulását. Mivel a kisfiú jövőre tölti be az ötödik születésnapját a műtétet a legjobb lenne decemberben elvégezni.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име