Aláírásgyűjtéssel hívták fel a bácsföldváriak a figyelmet arra, hogy életveszélyes a közlekedés a falut és a Gyöngyszigetet összekötő úton, ezért gyalogjárda, illetve kerékpárút építését követelik az óbecsei önkormányzattól.

Az akcióra az után került sor, hogy egy sofőr ezen az úton elütött három kamaszfiút, akik közül kettő könnyebben, egy pedig életveszélyesen megsérült.

Mgr. Fehér László közlekedési igazságügyi szakértő szerint a keskeny és kivilágítatlan, közel 2,5 km hosszú, nemrégiben felújított úton akkor lenne biztonságos a közlekedés, ha gyalogjárda és kerékpárút is épülne az út mellett. Amíg ez meg nem történik, mindenkinek szigorúan be kell tartania a közlekedési szabályokat, a biciklik legyenek kivilágítva, a közlekedők viseljenek láthatósági mellényt, a gépkocsivezetők pedig tartsák be a sebességkorlátozást és ittasan semmiképp ne üljenek a volán mögé.

A szülők egy csoportját a múlt héten Dragan Tošić polgármester is fogadta, aki azt ígérte, hogy ez az út világítást és bicikliutat vagy járdát is kap majd, ezekre először a műszaki projektdokumentációt kell elkészíteni, de a fekvő rendőröket és a közlekedési jeleket május elsejéig ki fogják helyezni az útra.

A rendőrség a baleset után letartóztatta a járeki K.P.-t (1957), aki a gyanú szerint ittasan vezetett, amikor elgázolta a három fiút, és 30 napos elzárást rendeltek el a számára.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име