Egy római közmondás szerint: Hogy megismerj egy népet, ülj le asztalához, kóstold meg ételeit és igyál a borából.

Ebből megtudod, milyen emberekkel van dolgod” Óbecsén a bortermelés és értékesítés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az érdeklődőknek az elmúlt hétvégén lehetőségük nyílt szélesebb körben tájékozódni a bortermelés és kóstolás fortélyairól, az értékesítésről és a bor minőségi ellenőrzéséről. A vajdaságiak a sörtől mindig nagyobb előszeretettel fogyasztották a bort.

Erre alapoznak a Tán Fivérek Értelmiségi Kör MÉZ ÉS BOR nevű rendezvényének szervezői is. A borkészítés mérsékletet, komoly előkészületeket követel, mint ahogyan a felszolgálása és kóstolgatása is – jelentette ki Csévári Róbert sommelier és a Vajdasági Sommelijerek Egyesületének Titkára, aki háromhavonta borszakértői tanfolyamot is szervez. A helyi vásárlók “bevonása” valamint a turisták, akik értelemszerűen a helyi termékeket keresik – többekközött ezekkel a témákkal foglalkoztak a szombati előadássorozaton.

A gyümölcsborok, főként az almabor készítését Milorad Pomorišac ismertette a látogatókkal. A Szegedi Tudományegyetem BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszékének tanárai, dr. Mód László és dr. Simon András is tartottak előadást “ Szőlőkertek a Tisza mentén” címmel. Az aktuális témákat és előadásokat követően a jelenlévők leszögezték, a tiszamente legynagyobb községének nagy turisztikai potenciálja lehet bortelmelés.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име