A Rákóczi szövetség idén is diákutatztatási páláyzatot hirdetett az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából.

Nyertes pályázóként az óbecsei Közgazdasági kereskedelmi iskola 44 diákja és kisérőtanárai immár másodszor utaztak Budapestre azzal a céllal, hogy magyarországi iskolákhoz látogassanak és ezáltal minél több kapcsolat alakulhasson a diákok, a tanárok és az iskolák között. A program az Ötvenhatosok terén kezdődött, ahol a fogadóiskola történelem szakos tanára rövid rendkvüli történelemórát tartott, majd sétára indultak a diákok.

A Városligeti séta után az csoport földalattira, majd metróra szállt és a budai oldalra érve gyalog folytatta a programot. A Várból megcsodálták a festői kilátást a pesti oldalra, megnézték az őrségváltást a Sándor-palotánál, majd a Lánchídon át sétálva közelítették meg a Parlamentet, ami a nap fénypontját jelentette a tanulók egybehangzó véleménye szerint. Ezenkívül bevallották, hogy legizgalmasabbnak a metrózást tekintették, sokuk most először utazott ilyen járművel.

A két iskola diákjainak és tanárainak ez a nap különösen sokat jelntett, hiszen további teveket is szőttek és megbeszélték hogy a következő találkozóra Óbecsén kerül majd sor. A kirándulás költségeit teljes egészében a Rákóczi szövetség fedezte. Urbán Levente második osztályos pénzügyi adminisztrátor tanuló szerint nagyon érdekes és izgalmas napot töltöttek Pesten, főleg annak örult, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy átsétálhatott a Láncihidon.

Egyetértett vele Kéringer Kinga elsős pénzügyi szakos tanuló is, aki hangsúlyozta hogy már maga az út is élmény volt, hiszen a buszban bőven akadt idő barátkozásra, ismerkedésre, hiszen az első osztályosoknak kiváló alkalom volt ez, hogy megismerjék az iskola felsőbb osztályos tanulóit.

Gyurcsik Emese is első osztályos ügyviteli adminisztrátori szakon, számára a Parlament marad feledhetetlen, hiszen ott eddig még soha nem járt.

Simoncsik Csaba második osztályos pénzügyi adminisztrátor tanuló pedig csak annyit tett hozzá az elmondottakhoz, hogy alig várja a következő kirándulási lehetőséget, mert ez az utazás is csodálatos élményként marad meg benne örökre.

 

G.F.A.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име