Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Mindössze két napirendi pontot vitatott meg pénteken az óbecsei képviselő-testület, egyik az első féléves községi költségvetésről szóló határozat elfogadása, a másik a költségvetés második módosítása volt – ez utóbbit elsősorban az indokolta, hogy a mezőőrszolgálatot ellátó LINK FTO fél év alatt felélte azt a 11 millió dinárt, amelyet az első költségvetés-módosítással az egész évi működésére terveztek be.

Vuk Radojević polgármester elmondása szerint ebből a pénzből négymillió dinárt a tartozások törlesztése tett ki, de arra nem tért ki, milyen tartozásokról is van szó.

A polgármester azt is bejelentette: az idén valószínűleg még két alkalommal lesz költségvetés-módosítás, szerinte ugyanis ez a módja annak, hogy a büdzsé a realitásokhoz és a változásokhoz igazodjon. A költségvetéssel kapcsolatosan egyedül Slobodan Zlokolica, a Demokrata Párt frakcióvezetője fogalmazott meg kritikát, szerinte a módosítás és a LINK FTO költései átláthatatlanok, a módosított költségvetés „felfújt”, a feltöltés üteme pedig aggasztóan alacsony.

A januártól júniusig terjedő időszakban Óbecse község költségvetése egyébként mintegy 23 millió dináros költségvetési deficitet valósított meg, a költségvetés módosításával pedig a büdzsé tízmillió dinárral megemelkedett, így végül 1,164 milliárd dináros bevétellel és jövedelemmel számolnak az önkormányzatban.

Az ülésen Knézi Péter, a kkt elnöke bejelentette azt is, hogy a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola élére ismét Beretka Ferencet nevezték ki, az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskolában pedig Suzana Đukić lett az igazgató.

 

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име