Október 9-én szinte teljesen leégett a péterrévei Újházi család József Attila utcai házának a tetőszerkezete. A padláson tartott ruházat, a gyerekjátékok, a télire bekészített krumpli és hagyma is a tűz martaléka lett.

A szülők öt gyermeket nevelnek egy fizetésből, ezért önerőből nem tudnak új tetőt építeni a fejük fölé, de a gyerekek elégett kabátjait sem tudták segítség nélkül pótolni. Miután a sajtó hírt adott az esetről, több vajdasági településről érkezett ruhaadomány a családnak, így a gyerekeknek végre lett kabátjuk is. Tegnap a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezete női fórumának néhány tagja járt Péterrévén, hogy átadják az általuk összegyűjtött adományokat.

Kinka Erzsébet alpolgármester elmondta: a ruhaneműk mellett élelmiszert is hoztak Újháziéknak, és azon vannak, hogy a tetőszerkezet faanyagát a szociális központ révén biztosítsák a családnak. A tűzeset óta lehullott kiadós csapadék miatt egyébként tovább romlott a ház állapota, a mennyezet ugyanis beázott, az egyik szobában pedig egy kis részen le is szakadt. Az ács becslése szerint ezer euróba kerülne az új tetőhöz szükséges faanyag. Újháziéknak erre sajnos nincsen pénzük.

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име