Az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskolában a diákok egyéni tudását és képességeit figyelembe véve folyik a tanítás.

Az intézmény 2016-ban vezette be az inklúzív oktatást. Az Együtt a középiskolába! projekt keretében a diákokkal már az első osztálytól egyéni program szerint dolgoznak.

Az intézmény 2016-ban vezette be az inklúzív oktatást. Az Együtt a középiskolába! projekt keretében a diákokkal már az első osztálytól egyéni program szerint dolgoznak. Az intézmény pszichológusa szerint minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget, és ösztönözni kell a diákokat a továbbtanulásra, hiszen az oktatáshoz való jog minden gyermek és fiatal alapvető joga.

Az iskolában az inklúzív oktatással egy időben indult meg az Európai Únió és Európa Tanács projektje, amely a demokratikus kultúra kompetenciájának az oktatására épül. Margarita támogatásával a diákok nagy sikereket értek el a demokratikus kultúra kompetenciájának fejlesztése terén.

Az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Körrel együttműködve sor került a Légy a barátom programra is, amely keretében Élő könyvtárt szerveztek. A Fórum színház-Családi mesék címmel szervezett interaktív előadás keretében pedig a diákok egy-egy problémajellegű villanást mutattak be a mindennapi életből. Az óbecsei diákok a Desing for Change 2022-es konferencián is részt vettek Malájziában.

Az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium megbízásából Börcsök Margarita egyike azon külső munkatársaknak, akik segítséget nyújtanak más iskoláknak a demokratikus kúltúra kialakításában. A demokratikus kultúra kompetenciájának terén elért sikereknek köszönhetően a Zdravko Gložanski Általános Iskolát Szerbia egyik mentor iskolájának jelölték ki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име