KAKO (Kreativni antikorupcijski optimisti) névvel nemrégiben alakult meg Óbecsén egy kreatív korrupcióellenes optimistákat tömörítő csoport, amely sajátos módon hívta fel a figyelmet már több helyi problémára is.

Árpás Kinga tag, Kako Korrupcióellenes Csoport, Óbecse:

Az volt a célunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy mennyire befolyásolja a pénz, a pénzügy és a politika a környezetvédelmünket, hogy mennyi pénzt tud egy község ráfordítani a környezetvédelmünkre, mennyit fordítanak abból valójában rá, és mennyit kellene. Mi ezekkel a kis akciókkal szerettük volna felhívni az emberek figyelmét arra, hogy erre oda kell figyelni.

A csoport tagjai a Tiszára vezető sétányon egy performanszt adtak elő.

Željana Rusmir tag, Kako Korrupcióellenes Csoport, Óbecse:

Szerettük volna bemutatni a polgároknak a korrupció hálóját. A feladat az, hogy az egyik oldalán be, a másikon pedig ki kell jutni ebből a hálóból úgy, hogy megszakítják a korrupciós szálakat. Kreatív módon akartuk bemutatni a polgároknak, hogy milyen könnyű belegabalyodni a korrupció hálójába, és hogy mennyire nehéz kijutni belőle.

Selena Miletić – A performansz tematikája sajnos nagyon szomorú, de úgy vélem, rendkívül jól rátapintottak a lényegre, és bemutatták azokat a problémákat, amelyekkel nap mint nap találkozunk, de sajnos sokszor nem veszünk róluk tudomást. Remélem, a jövőben több ilyen program lesz, és még inkább felkeltik az emberek érdeklődését az iránt, hogy milyen vizet iszunk, vagy milyen levegőt lélegzünk be.

Az Innovatív aktivizmussal a korrupció ellen elnevezésű projekt keretében megszervezett tréningeket és performance-okat a Szerbiai Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja a Regional Creative Hubs: Tapping into the Power of Arts and Culture to Embolden Citizen Action against Corruption nemzetközi program keretében.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име