Najveće potisko selo strahuje od lopova
Najveće potisko selo strahuje od lopova

-A Magyar Remény Mozgalom (MRM) péterrévei tagjai olyan dokumentumok birtokába jutottak a falut járó Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistáitól, amelyek bizonyítják, hogy listákat vezetnek a falu lakosságáról, rendelkeznek a polgárok személyes adataival, és ha kell, azokat fel is használják politikai céljaik eléréséhez , jelentette ki Szabó Attila, az MRM Óbecse községi szervezője.

 

Szabó emlékeztetett arra, hogy a VMSZ néhány hete előkampányt jelentett be, és azt ígérték, hogy az aktivistáik megkeresik az embereket otthonaikban, és a mintegy 700-800 fizetett aktivista segít majd a magyarországi választói névjegyzékre való feliratkozásban, tájékoztatást adnak a kettős állampolgárságról és lehetőséget biztosítsanak az MNT választói névjegyzékébe való feliratkozáshoz. Az MRM véleménye szerint, ezek az aktivisták az emberek személyes adatait politikai célokra gyűjtötték be. Szabó Attila állítása szerint az MRM október 4-én szerezte meg azokat a listákat, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a VMSZ rendelkezik egy illegális adatbázissal, és azt is megerősítette: az aktivisták 50 dinárt kapnak a magyarországi választási regisztrációért, 30 dinár jár nekik a magyar választói névjegyzékre való feliratkozásért, míg további 10-10 dinárt ér a mobilszámok és az e-mail címek megszerzése. Szabó szerint minden aktivista kb. 200 címet kapott.

– Tudomásunkra jutott az is, hogy a VMSZ péterrévei tagjai több embert úgy kényszerítettek személyes adataik kiadására, hogy hamisan azt állították: aki nem hajlandó segíteni, az jövőre nem lesz jogosult a magyarországi Bethlen Gábor Alaptól származó oktatás-nevelési támogatásokra, állítja Szabó Attila.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име